Sorprenent troballa en uns contenidors d’escombraries de Màlaga. Una dona que havia baixat a llençar la brossa va trobar una bossa plena d’objectes al costat i va decidir emportar-se-la a casa per veure si hi havia alguna cosa que li pogués resultar d’interès. Però quan la va obrir i veure què hi havia dins, va quedar aterrida en trobar-se una serp de més d’un metre de llargada i que estava viva.

Una serp d’1,2 metres que no era verinosa ni suposava cap perill

La dona va fugir de l’habitació on estava i va tancar la porta perquè l’animal no es pogués escapar. Aleshores, va alertar la Policia Local i efectius del Grup de Protecció de la Natura (GRUPONA) es van desplaçar fins al domicili, ubicat en un edifici del districte de Bailén-Miraflores. Quan els agents van arribar, van veure que la família havia posat diverses tovalloles a la part inferior de la porta per por que la serp pogués passar.

Els policies van poder accedir al dormitori i capturar l’animal exòtic, que mesurava 1,2 metres de llargada. Tenia la pell blanca i es mostrava molt inofensiva i dòcil. Van poder comprovar que es tractava d’una Rey de Florida, una espècie invasora originària dels Estats Units i Mèxic. La serp va ser traslladada al Centre Zoosanitari municipal, fins que l’endemà se’n va fer càrrec una instal·lació destinada a la cria i exhibició de serps a la província de Málaga.

Aquesta espècie té un caràcter tranquil, no és verinosa i no suposa cap perill per a les persones. Això fa que alguna gent opti per aquestes serps com a mascotes de terrari, tot i que la seva alliberació o fuga pot suposar un gran risc per l’ecosistema autòcton. Des del GRUPONA recorden que aquests tipus d’espècies invasores poden suposar un greu problema, ja que no tenen enemics i s’imposa i elimina les espècies autòctones.