Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 38 anys per robar en una benzinera i en dues empreses de Figueres durant diverses nits de forma consecutiva. Els agents el van poder identificar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de la gasolinera on va cometre el robatori la matinada del 2 de gener. El lladre va forçar una de les gàbies on es guardaven les bombones de butà i se'n va emportar set. La forma en fer-ho, però, va ser molt curiosa i sorprenent. N'agafava una i se l'enduia amb la seva bicicleta. Quan ja l'havia deixat en algun lloc, tornava a agafar-ne una altra. Així, durant set viatges, tal com va quedar enregistrat en els vídeos.

Aquest era l'últim robatori, però no l'únic. Els Mossos d'Esquadra ja li anaven darrere per diversos robatoris en empreses els dies anteriors. Les nits del 27 i 28 de desembre havia comès dos robatoris amb força en una mateixa empresa de serralleria, a la qual accedia forçant les finestres. El primer dia es va emportar peces de llautó i l'endemà quatre trepans, llums i eines de mà. Les nits de l'1 i el 2 de gener va entrar en una altra empresa, a la qual accedia per una porta corredissa. En la primera ocasió es va endur consoles de vídeo i algunes peces de roba, mentre l'endemà va robar dues serres, eines de mà i cables elèctrics. En tots els robatoris, l'home utilitzava el mateix modus operandi: buscava empreses amb grans accessos i facilitat per forçar l'entrada i s'emportava aquells objectes petits i fàcils de vendre.

L'home ja havia estat detingut per robar gasoil dels camions

Els agents dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Figueres, van obrir una investigació sobre aquests robatoris que va culminar aquest diumenge amb la localització i detenció del lladre. El detingut, amb nombrosos antecedents per fets similars, és un vell conegut dels cossos policials i ja l'han detingut en diverses ocasions en els darrers dies. Es tracta del mateix home acusat de robar gasoil dels camions estacionats als aparcaments de les empreses. De fet, un jutjat de Figueres va emetre dues ordres que li prohibeixen acostar-se a dues d'aquestes empreses. Després de passar a disposició judicial., ha quedat novament en llibertat a l'espera de judici.