Podia semblar un desafortunat accident, però al seu darrere amagava molt més. Poc després de les sis del matí d'aquest diumenge, 17 de setembre, un grup de veïns de Begur que es trobava a la cala d'Aiguafreda, han alertat al telèfon d'emergències 112 perquè hi havia una furgoneta aparcada, amb la part de darrere orientada cap al mar, a la zona habilitada perquè les llanxes puguin entrar a l'aigua. Davant aquesta sospitosa situació, agents dels Mossos d'Esquadra s'han activat fins al lloc, un punt amb poca visibilitat causa de la calitja, per tal de comprovar l'avís.

La furgoneta estava carregada de droga

En arribar-hi, els agents han confirmat que, efectivament, hi havia una furgoneta al punt indicat, però aquesta estava bolcada i mig submergida. Segons sembla, el fort onatge que feia a la zona a primera hora del matí ha anat colpejant el vehicle fins que l'ha fet tombar i una part ha quedat sota l'aigua, tal com detalla Gerió. Tenia les llums enceses i no hi havia cap persona al seu interior. A més, una de les portes de la part posterior havia quedat oberta i, en fer una primera inspecció ocular del maleter, els Mossos han trobat desenes de paquets que semblaven contenir substàncies estupefaents.

Agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec del cas i estan mirant de descobrir d'on provenia la droga, qui és el propietari del vehicle i que hi feia allà. La principal hipòtesi és que una llanxa amb la droga ha arribat a la costa catalana i estaven carregant la mercaderia a la furgoneta, però la descàrrega ha sortit malament. A hores d'ara, la investigació està en marxa i no s'ha facilitat informació sobre el tipus de droga, la quantitat decomissada o possibles persones detingudes.

furgoneta bolcada begur
La furgoneta ha aparegut bolcada i mig submergida a l'aigua. / ACN
droga furgoneta begur
La part posterior de la furgoneta estava carregada de droga. / ACN