Ara que volen instal·lar sonòmetres o radars medusa a les ciutats, sembla que el soroll sí que provoca accions i actituds desafortunades. Una dona de 72 anys va desconnectar, presumptament, el respirador de la seva companya d'habitació a l'hospital universitari de Mannheim, a Alemanya, on totes dues estaven ingressades. La policia la va detenir per intent d'homicidi després dels fets ocorreguts aquest dimarts al vespre. Però, l'acusada no va conformar-se amb apagar-li l'aparell que la mantenia amb vida un cop, sinó que ho va fer dues vegades: a les vuit de la tarda i, una hora més tard, cap a les nou de la nit. En el segon cas, el personal sanitari del centre ja va advertir-la que aquella màquina era vital per la pacient. L'argument va perdre la batalla en pro d'evitar el remor del dispositiu.

La pacient va ser reanimada i portada a la uci

La desafortunada pacient, una dona de 79 anys, que va patir les dues desconnexions de la seva companya d'habitació, va ser reanimada en ambdues ocasions. Va ser traslladada a la unitat de cures intensives (uci) de l'hospital alemany i la seva vida no està en perill. No obstant això, la malaltia que pateix requerirà ara un tractament més específic i amb més supervisió mèdica, atès els danys que podria haver-li causat la desconnexió prematura de la màquina que li ajudava a respirar.

La policia alemanya i la Fiscalia van explicar que tot va succeir en un curt període de temps aquest dimarts al vespre, al sud-oest del país. L'oxigen no arribava a la pacient i va estar a punt de morir, tot i que la presumpta inductora de la desconnexió va quedar durant uns minuts tranquil·la al no sentir el soroll que la pertorbava. La dona detinguda va ingressar a presó per aquests fets a Mannheim, segons han informat les autoritats del país.