El passat 9 de novembre un home de 30 anys va matar una companya de feina a Alemanya. Des d’aquell moment va desaparèixer. Ningú sabia on era. Havia enviat un missatge a amics seus i als seus pares confessant el crim, però sense dir on estava amagat. Segons la policia del seu país, l’home, que no tenia antecedents, va sorprendre la víctima a l'entrada del seu domicili, on la va atacar amb un ganivet i la va obligar a entrar a casa d’ella, on la va violar i matar, ofegant-la.

Amb la noia, de 21 anys i amb qui l’assassí havia treballat, morta, l’home li va robar la bossa de mà i va anar fins a una sucursal bancària, on va retirar 1.000 euros en efectiu. Ja en plena fugida va ser quan va avisar els seus pares del crim i que tenia intenció d’acabar amb la seva vida.

 

El passat 14 de novembre la policia alemanya va enviar una alerta a la policia espanyola assegurant que l’home podia haver entrat a Espanya per Catalunya, passant per la frontera de la Jonquera, on no havia estat detectat. L’avís es va rebre a través dels canals de coordinació Sirene que hi ha actius en l’espai Schengen per interceptar fugitius. Tot i això, l’home va poder arribar fins a Madrid, a tocar d’Arganda del Rey, on va ser detingut en un peatge, tal com es pot veure a les imatges en vídeo que ha fet públiques la Policia Nacional espanyola. 

Va passar per Catalunya fugint de la policia

Les indagacions policials van donar els seus fruits i van permetre localitzar un vehicle amb matrícula alemanya que circulava dimarts passat per l'A-3 cap a Madrid. A l’interior del vehicle es va trobar un ganivet i segons ha pogut saber ElCaso.cat, també un tiquet de la Jonquera, per on es creu que l’home arrestat va entrar a Catalunya, abans de seguir la seva ruta cap a Madrid, on va ser finalment detingut. El que no s’ha pogut aclarir és quina ruta va seguir ja en territori estatal i si va aturar-se en algun lloc o ciutat catalana. 

Madrid Cuchillo
Imatge del ganivet trobat per la Policia Nacional al cotxe de l'home arrestat a Madrid / CNP

La policia va poder localitzar el vehicle per l’A-3 i quan van veure que s’aturava en un peatge va ser abordat per tres cotxes de la Policia Nacional, que el van detenir. Després de ser entregat al jutge de guàrdia d’Arganda del Rey està pendent de ser entregat a l’Audiència Nacional per si accepta l’extradició i entrega de l’home a les autoritats alemanyes per tal de seguir amb el procés policial i judicial per aclarir la violació i l’assassinat de la noia de 21 anys.