Salman Rushdie, l'escriptor que va ser apunyalat aquest divendres durant una conferència a l'estat de Nova York, ha sobreviscut amb respiració assistida a l'atac, segons informa el diari The New York Times. Malgrat que l'escriptor continua viu, el seu agent ha declarat que "no hi ha bones notícies. Salman perdrà probablement un ull i té tallats els nervis d'un braç, i el fetge també va ser apunyalat i està fet malbé".

Ingressat en estat crític

La Policia de Nova York ha revelat que Rushdie va ingressar a l'Hospital Eire, a Pennsilvània, on fins ara continuava en quiròfan sense saber-se quin era el seu estat, encara que atesa la gravetat dels fets, l'escriptor es trobava en estat molt crític. Salman Rushdie va ser apunyalat aquest passat divendres mentre participava en un esdeveniment a Chautauqua, una localitat de l'oest de l'estat de Nova York (Estats Units).

Segons recull el diari nord-americà, un testimoni que es trobaven entre l'audiència i va anar a socórrer l'escriptor afirma que Rushdie tenia diverses ferides i hi havia molta sang, però tenia pols.

L'agressor, un jove de 24 anys

L'agressor és un jove de 24 anys anomenat Hadi Matar i ara està detingut. El noi va aparèixer de sobte a sobre de l'escenari i va començar a colpejar i apunyalar l'autor, de nacionalitat índia i britànica, mentre el presentaven. El portaveu de la policia ha afirmat en roda de premsa que "no tenen indicis del motiu de l'agressió". En xarxes socials es poden veure desenes de vídeos publicats on apareix Rushdie estirat a terra i sent atès sobre l'escenari.

Salman Rushdie sent traslladat en helicòpter a l'hospital I BNO News

Així mateix, la policia ha confirmat que l'escriptor va rebre diverses ferides al coll i abdomen i posteriorment va ser traslladat d'urgència en helicòpter a l'hospital. Encara que Salman ha sobreviscut a aquest terrible succés amb respiració assistida, es desconeix ara per ara els detalls del seu estat de salut i la gravetat de les ferides.

Polèmiques pels seus llibres

El llibre de Rushdie 'Els versos satànics' va ser prohibit a l'Iran el 1988 per considerar-ho blasfem i, un any després, el aleshores líder suprem del país, l'aiatol·là Jomeini, va publicar una fàtua demanant la seva mort. Una fundació iraniana va oferir fins i tot una recompensa de 3,3 milions de dòlars. Davant d'aquests fets, l'escriptor va passar 10 anys sota protecció policial, segons informa The New York Times, i se li va prohibir l'entrada a l'Índia, on va néixer, durant més d'una dècada. La publicació del seu últim llibre, 'Victory city', està programada per al febrer de l'any que ve.

L'associació d'escriptors PEN International, de la que Rushdie va ser president, ha publicat un comunicat condemnant l'atac i desitjant a l'escriptor una ràpida recuperació. La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha donat les gràcies a la policia i als serveis d'emergències que han atès Rushdie després de l'atac.