L'escriptor Salman Rushdie ha patit un brutal atac aquest divendres, 12 d'agost, minuts abans d'oferir una conferència en el marc d'un acte públic que s'organitzava molt a prop de la ciutat de Nova York. El reconegut autor estava damunt l'escenari amb altres convidats quan, del no-res, ha aparegut un individu armat amb una arma blanca que ha pujat a la tarima i s'ha dirigit directament a l'escriptor amb el clar objectiu d'atacar-lo, cosa que ha aconseguit. L'escriptor d'obres com "Els versos satànics" fa anys que viu rebent amenaces de mort precisament per aquesta obra, però mai s'havien materialitzat amb la brutalitat i violència amb què ha tingut lloc l'atac d'avui. Rushdie, que té 75 anys, ha estat evacuat en helicòpter fins a l'hospital més proper, sense que transcendís cap informació sobre el seu estat de salut o la gravetat de les ferides.

L'escriptor Salman Rushdie hauria rebut una ganivetada al coll

Els fets han succeït aquesta tarda en un acte públic al poble de Chautauqua, situat a l'oest de la ciutat de Nova York. Rushdie es disposava a parlar davant el públic quan un individu ha interromput l'acte pujant a l'escenari i apunyalant múltiples vegades a l'escriptor. Malgrat no haver transcendit la gravetat de les lesions o el pronòstic de l'escriptor, diversos testimonis apunten al fet que ha rebut diverses ganivetades per tot el cos, i que una d'elles hauria estat al coll. Tal com relata un periodista i testimoni dels fets al seu compte de Twitter, l'atacant és un home que, en el moment de pujar a l'escenari, anava vestit amb roba ampla i negra. L'individu, malgrat que ha intentat fugir, ha estat reduït pel personal de seguretat del recinte, que l'han retingut fins a l'arribada de la policia, que l'ha detingut. Tanmateix, no ha transcendit més informació sobre la identitat de l'atacant. 

El tràgic moment de l'atac ha quedat enregistrat en vídeo. A les imatges, pot observar-se com l'escriptor està damunt l'escenari, acompanyat de persones del públic. En un moment donat, un home irromp, puja a la tarima i crea el pànic atacant amb una arma blanca el reconegut autor. Poc després de l'atac i d'haver reduït l'agressor, el públic ha estat evacuat. 

L'escriptor ha estat evacuat a l'hospital en helicòpter

Salman Rushdie, de 75 anys, ha rebut les primeres atencions mèdiques i poc després ha estat traslladat en llitera fins a un helicòpter, el qual l'ha portat fins a l'hospital on actualment estan atenent-lo. Per ara, es desconeix l'estat de salut de l'escriptor i la gravetat de les lesions causades.