Sobreviure a un accident de trànsit sempre és afortunat, però fer-ho després de caure des de gran altura i circulant a una velocitat considerable és tot un miracle. I el conductor del cotxe que s'ha precipitat des d'un pont a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) la matinada d'aquest dimarts és un home amb molta sort. Malgrat l'estat catastròfic en el qual ha quedat el seu vehicle, ell s'ha estalviat una estada en l'UCI amb només unes ferides lleus.

El sorprenent fet ha tingut lloc poc després de les 6:15 d'aquesta matinada de dimarts, a la carretera C-1413A que uneix Rubí (Vallès Occidental) amb Molins de Rei (Baix Llobregat), a l'altura de Sant Cugat. Els Bombers i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) estaven preparats pel pitjor quan van rebre l'avís que un cotxe havia caigut per un pont. Afortunadament, les destrosses més considerables les ha sofert el vehicle en qüestió.

Precipitat des d’una altura considerable

En circumstàncies que encara es desconeixen, el conductor del vehicle sinistrat es va precipitar amb el seu cotxe mentre creuava un pont en passar per Sant Cugat. Una altra persona que circulava per la zona a la mateixa hora va veure el vehicle destrossat, i va trucar immediatament als serveis d’emergència. Fins a l’escena de l’accident van arribar set dotacions de Bombers, dues d’elles del Grup d’Atenció Especial (GRAE).

En veure l'estat en el qual es trobava el cotxe, es van témer el pitjor. No obstant això, després de comprovar quantes persones hi havia a l'interior, van descobrir que només era el conductor i que, a més, estava viu i semblava no tenir cap ferida greu. Malgrat la bona fortuna d'haver-se salvat amb a penes algunes esgarrapades, havia quedat atrapat entre la ferralla.

Excarcerat d’entre la ferralla

D'aquesta manera, els bombers van començar les tasques d'excarceració de la víctima, que va durar un parell d'hores a causa de les considerables destrosses que havia sofert el cotxe. En aconseguir treure-ho, el van posar immediatament en mans dels sanitaris del SEM que també s'havien desplaçat amb tres dotacions fins al lloc del sinistre. Tot i que a simple vista semblava que es trobava bé, cabia la possibilitat que hauria patit alguna lesió interna. Després d'un primer reconeixement, els paramèdics es van cerciorar que físicament es trobava bé. Així i tot, el van traslladar a la Mútua de Terrassa per terminar de tractar les seves ferides, que eren de caràcter lleu.