La guerra de la Guàrdia Civil contra el narcotràfic a l'Estret viu moments de màxima tensió després de la mort de dos agents en ser envestits per una narcollanxa quan els anaven a detenir al port de Barbate. Aquest dijous s'ha viscut un episodi similar que ha fet recordar la tragèdia, tot i que afortunadament en aquesta ocasió no hi ha hagut cap víctima. Els fets han tingut lloc al matí, quan la patrullera Rio Belelle, que opera a les costes de Cadis, s'ha aproximat fins al municipi malagueny de Manilva, on des d'aquest dimecres al voltant d'una desena de narcollanxes havien atracat totes juntes al costat de la platja per culpa del temporal.

Quan la patrullera del servei marítim de la Guàrdia Civil s'ha acostat a la zona, les narcollanxes que hi havia atracades s'han dispersat i han començat a fugir. Tot i això, segons ha detallat l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), una de les embarcacions ha tingut problemes mecànics que li han impedit navegar amb velocitat, així que la patrullera ha anat cap a ella per interceptar-la i detenir els seus ocupants. Ha estat en aquest moment quan algunes de les altres narcollanxes, en lloc de seguir amb la seva fugida, han fet marxa enrere i han començat a envestir de manera reiterada la patrullera Rio Belelle perquè els agents no poguessin detenir els ocupants de l'embarcació avariada.

Múltiples envestides sense cap ferit

Malgrat els múltiples cops, però, en aquesta ocasió la patrullera era una embarcació "mitjana", molt més pesada que les d'alumini, i hi ha pogut resistir amb danys lleus i sense que cap dels agents acabés ferit. Per la seva banda, els narcotraficants han pogut fugir i se'ls ha perdut el rastre, desapareixent mar endins. Des de l'AUGC denuncien que "la violència del narco és diària" i que "els agents no es poden permetre posar les seves vides en perill". En aquest sentit, apunten que no es veuen més casos així perquè "els narcotraficants escapen o, directament, no apareixem perquè no hi ha mitjans".