Els sis ocupants que anaven a la narcollanxa que va envestir mortalment dos agents de la Guàrdia Civil a la localitat de Barbate, a Cadis, han ingressat a presó de manera provisional, tal com ha decretat el jutge que porta el cas després de prendre'ls declaració en seu judicial. Se'ls imputen dos delictes d'homicidi a més de dos de lesions greus, ja que dos agents més també van resultar ferits en l'envestida. Per la seva banda, les dues persones que estaven esperant a terra l'arribada de la droga i que també van ser detingudes per l'atropellament mortal han quedat en llibertat amb càrrecs. A ells se'ls imputen els delictes d'encobriment i resistència als agents de l'autoritat.

Escridassats a l'arribada als jutjats

Els vuit detinguts havien passat a disposició judicial aquest dilluns després de ser detingut la mateixa nit de divendres, poc després que la seva narcollanxa envestís de forma tràgica la patrullera de la Guàrdia Civil que els anaven a identificar, matant a dos dels agents, David, de 43 anys i natural de Barcelona, casat i amb dos fills, i Miguel Ángel, de 39 anys i natural de San Fernando (Cadis), també amb parella i pare d'una nena. A la seva arribada als jutjats, als quals hi han accedit per la porta del darrere, diversos veïns els han increpat al crit d'"assassins", "criminals" i "tant de bo us podriu a la presó".

Paral·lelament, també aquest dilluns, els familiars i companys del David li donaven l'últim adeu a Lleó, d'on era originaria la seva família materna, de la mateixa manera que aquest diumenge es van acomiadar del Miguel Ángel en una missa funeral a Cadis. El succés ha generat una gran commoció a tot Espanya, on s'han fet concentracions i minuts de silenci aquest dilluns en poblacions de tot el territori condemnant els fets. Des dels sindicats de la Guàrdia Civil, per la seva banda, reclamen més recursos per poder lluitar contra els narcotraficants a l'Estret de Gibraltar perquè no es repeteixin tragèdies com aquesta.