Un home que elogiava el terrorista Bin Laden i que amenaçava de tirotejar nens ha estat condemnat a sis mesos de presó i al pagament d'una multa de 1.860 euros per un delicte d'incitació a l'odi. La sentència l'ha dictat el Jutjat Penal número 3 de Castelló i ha estat ratificada per l'Audiència Provincial, segons informa El Periódico. El condemnat és un veí de la Vall d'Uixó, conegut popularment com a Angelillo d'Uixó, que va publicar a les seves xarxes socials diversos textos i vídeos a internet en els quals mostrava en missatges el seu profund odi a determinats col·lectius per la seva ideologia i religió, incitant a la revolució i l'hostilitat, enaltint el terrorisme.

Celebrava els atemptats de l'11 S

Segons recull la sentència, l'home animava els seus companys d'ideologia a una acció directa "contra patrons i l'Estat", a l'ús de la força, a la presa de fàbriques, bancs, ajuntaments, esglésies o parlaments. A més, es declarava fan dels atemptats de l'11 de setembre a Nova York i fins i tot els declarava com "el dia internacional de la lluita contra el capitalisme". Considerava Bin Laden el seu líder i deia que "era l'últim cavaller errant del planeta". "Vostè ha representat per a mi un estil irrepetible de lluita contra el capitalisme, exemple per a la meva generació," deia l'home en els seus missatges amb referència a un dels terroristes més buscats del món.

Animava a cometre un possible atemptat a Madrid

En altres publicacions en el seu blog incitava a "matar bisbes, violar monges i afusellar patrons". També feia referència a la banda terrorista ETA i deia buscar olles de pressió per cometre un atemptat en la marató de Madrid contra "guàrdia civils, fiscals, funcionaris de presons i provocant un munt de morts per defensar la Justícia".

A propòsit d'això, l'ara condemnat es va gravar en vídeo, amb una escopeta, apuntant cap al seu municipi, la Vall d'Uixó. En altres imatges, explicava com fer un còctel molotov, al·ludint a "volar" les Coves de San José de l'esmentada localitat. En un altre arxiu, es veu el ja condemnat esmentant Al-Qaida i que aviat recuperaran els territoris perduts. "Segarem la mala herba des de baix", incidia el processat.

Amenaçava de tirotejar nens

El document de la sentència recull també que en un altre vídeo, l'acusat, vestit de militar, diu que dispararà contra escoles amb nens, dones, ancianes i manifestants. "En algunes de les imatges apareix portant una carrabina o una metralladora, les quals estan inutilitzades, si bé no consten inscrites a favor seu en el llibre del col·leccionista, com exigeix el reglament d'armes," resa la sentència a què ha tingut accés El Periódico.

Per tots aquests fets, l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat al veí de Vall d'Uixó al que sembla ser una simple condemna per un delicte d'enaltiment al terrorisme: mig any de presó, gairebé 2.000 euros de multa sumat a pagar, també, el pagament de les costes.