Durant la matinada d'aquest 1 d'octubre, tres discoteques del centre de Múrcia, Golden, Teatre i Fonda, s'han incendiat, en circumstàncies que a hores d'ara s'estan investigant, fet que ha provocat la mort d'almenys tretze joves. A més, no es descarta que hi pugui haver més víctimes que encara no s'hagin trobat i s'està rastrejant la zona per si apareixen més cadàvers. A hores d'ara, ja s'ha pogut identificar tres de les víctimes mortals a través de les empremtes dactilars, però les altres deu estaven molt cremades i s'hauran d'identificar amb proves d'ADN.

Les autoritats han confirmat que tenen una llista amb 16 persones desaparegudes que estan en parador desconegut i que, presumptament, estaven a la zona quan han tingut lloc els fets, segons els han fet arribar amics i familiars. Entre aquestes persones desaparegudes, suposadament, hi ha les víctimes que encara no han pogut ser identificades, però encara falten més persones per localitzar. Els serveis d'emergències han apuntat que l'operatiu seguirà en marxa els dies que siguin necessaris i no s'acabarà fins que s'hagi trobat a tothom.

Segons les primeres informacions, l'incendi s'ha originat en un dels locals, la discoteca Fonda, i s'ha propagat als altres dos, provocant el caos entre la gent que es trobava a les sales de festa. El Centre de Coordinació d'Emergències també ha confirmat quatre afectats per inhalació de fum, dos homes i dues dones, d'entre 25 i 45 anys, que han hagut de ser evacuats en ambulància fins a un centre hospitalari. A més, una vintena de persones també han anat fins a un hospital amb els seus mitjans propis. Tots ells tenien presentaven símptomes lleus i han rebut l'alta poc després

Algunes de les víctimes estaven celebrant un aniversari 

Segons sembla, vuit dels morts formen part d'un mateix grup d'amics que havien acudit a la discoteca Fonda a celebrar l'aniversari d'un d'ells, i eren a la part de dalt del local en el moment de l'incident. Alguns d'ells, han arribat a poder acomiadar-se de la seva família amb un missatge de veu.  Efectius dels Bombers estan treballant per intentar accedir a la zona on se'ls ha vist per última vegada, però és una tasca molt complicada, ja que les flames han provocat importants danys en l'estructura de l'edifici. 

L'incendi s'ha declarat poc abans de les set del matí, i des del cos de Bombers de Múrcia han enviat 12 vehicles amb més de 40 efectius per combatre les flames, així com un helicòpter de la Direcció General de Seguretat i Emergències de la Regió de Múrcia, que ha col·laborat en les tasques d'extinció des de l'aire. Al voltant de les deu del matí, el foc s'ha pogut donar per extingit, i els rescatadors dels serveis d'emergències han pogut recuperar els cossos de les víctimes, que estan sent identificades.   

Investiguen l'origen de l'incendi 

Al lloc s'han desplaçat patrulles del Grup d'Homicidis de la Prefectura Superior de la Policia Nacional, que ha obert una investigació per poder aclarir les circumstàncies exactes del foc, així com per determinar si es tracta d'un accident o si, per contra, ha estat provocat amb intencions criminals. Tot i que en un primer moment s'ha especulat sobre la possibilitat que l'hagués originat un curtcircuit en un dels focus, les autoritats apunten que encara és massa aviat per saber les causes i que la investigació es podria allargar setmanes.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Múrcia ha habilitat el Palau d'Esports per poder atendre els familiars i amics de les víctimes, amb un equip de psicòlegs, treballadors socials, efectius de Protecció Civil i de la Policia Local, que estan donant suport als afectats. A alguns d'ells, que han vingut des de fora de la localitat, especialment des de Caravaca de la Cruz, també se'ls ha habilitat un allotjament on puguin passar la nit.