"Mama, t'estimo, moriré". D'aquesta colpidora manera una de les víctimes mortals de l'incendi que ha matat 13 persones en una discoteca de Múrcia s'acomiadava de la seva mare poc abans de morir. Així ho ha explicat en Jairo, el seu pare, a les portes del Palau d'Esports de Múrcia, l'espai que l'ajuntament ha habilitat per donar el suport i assistència als familiars dels difunts. "És la meva filla i no he tornat a saber res d'ells. Tampoc de la seva parella", diu. La jove, de 28 anys i nacionalitat equatoriana, havia anat amb el seu nòvio des de Caravaca de la Cruz, on viuen, fins a Múrcia per passar la nit de festa amb uns amics.

Els joves s'havien de desplaçar fins a la capital perquè al seu poble "no hi ha discoteques". Ho van fer en el cotxe "d'un amic que no beu", però aquest encara seguia aparcat a les portes del local després de la tragèdia. El pare, totalment desconsolat, ha explicat als mitjans de comunicació que, just en el moment dels fets, "ha enviat un àudio a la seva mare explicant que passava i acomiadant-se. Se sentien crits sense respiració i gent cridant que encenguessin la llum", ha explicat totalment desconsolat, just abans de posar el colpidor àudio. Segons ha explicat, després d'això ni ella ni cap dels seus amics s'ha posat en contacte amb els seus familiars.

 

L'incendi ha deixat tretze morts

A hores d'ara, la Policia Nacional ha confirmat que hi ha tretze víctimes mortals, tot i que no es descarta que el nombre pugui augmentar en les pròximes hores, ja que encara podrien quedar més cossos entre les runes de l'edifici, que s'ha enfrontat per les flames. De moment, els serveis d'emergències segueixen treballant a la zona. Segons dades oficials, hi ha una llista de catorze persones desaparegudes, tot i que pot haver-hi algunes de les víctimes mortals que encara no han estat identificades. Les autoritats han demanat als familiars que aportin restes d'ADN per poder ajudar en la identificació.