La cantant irlandesa Sinéad O'Connor ha detallat a les xarxes socials les circumstàncies de la mort d'un dels seus quatre fills, Shane O'Connor, que es va llevar la vida fa dos dies, amb tan sols 17 anys, quan estava ingressat en un hospital.

Sinéad O'Connor detalla com va ser la mort del seu fill

L'adolescent estava internat en el centre sota la custòdia de les autoritats sanitàries perquè es trobava en perill de suïcidi. El menor va desaparèixer de l'Hospital Tallaght de Dublín, que va ser qui va donar l'avís el passat dia 6 de gener.

La polèmica cantautora escrivia llavors una crida desesperada a les seves xarxes socials per evitar el tràgic desenllaç: "Shane, la teva vida és preciosa. Déu no va esculpir aquest bonic somriure al teu bonic rostre per a res. El meu món col·lapsaria sense tu. Tu ets el meu cor. Si us plau, no deixis de bategar. Si us plau, no et facis mal. Ves a la Policia i et portarem a l'hospital", publicava el seu perfil de Twitter.

Desaparegut de l'hospital en el qual estava ingressat per perill de suïcidi

També demanava col·laboració ciutadana: "Aquest és un missatge per al meu fill, Shane. Shane, ja no és graciós que tot això es perdi. M'estàs espantant. Podries fer el correcte i presentar-te en una comissaria de Policia? Si estàs amb el Shane, si us plau truca a la Policia per la seva seguretat".

Malgrat els esforços i una intensa recerca a contrarellotge de dos dies, finalment van trobar el jove ja sense vida. S'havia penjat. Així ho confirmava la Sinéad a les seves xarxes: "El meu bonic fill, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, la llum mateixa de la meva vida, ha decidit acabar la seva lluita terrenal avui i ara està amb Déu", escrivia l'artista.

Denuncia la passivitat de les autoritats davant de la situació

Després del macabre succés, la intèrpret de Nothing Compares 2 U, carregava contra les autoritats irlandeses, inclosa l'agència de nens i famílies Tusla, pel seu "rebuig d'acceptar la responsabilitat". Denunciava, a més, que "massa nens estaven morint sota la seva vigilància". I sentenciava: "Que Déu perdoni l'Estat irlandès perquè jo mai no ho faré".

Sinéad O'Connor en un concert / Wikimedia

Sinéad O'Connor en un concert / Wikimedia

El temor de la cantant, a més, venia d'haver viscut les situacions que patia el seu fill de primera mà. I és que el 2003 se li va diagnosticar a la Sinéad trastorn bipolar de la personalitat, que va contribuir als seus diversos intents de suïcidi. ​El 29 de novembre de 2015 va ser salvada per la policia d'un intent de llevar-se la vida després de publicar un missatge de comiat a la seva pàgina de Facebook, en el qual anunciava que havia pres una "sobredosi".

L'historial suïcida de la cantant

El 14 de febrer de 2016 tornava a amenaçar de suïcidar-se amb un escabrós missatge a Facebook, on acusava un dels seus marits, Donal Lunny, i el seu propi fill gran, Jake, de provocar i perpetuar que persones declarades malaltes mentals pateixin l'estigma i l'abús de la societat irlandesa. En el text assegurava que només la mort d'una persona com ella en conseqüència d'aquestes actituds farien reaccionar a la gent i frenarien l'assetjament.

L'última, el 2017, quan l'artista tenia 48 anys, va succeir en un motel de Nova Jersey, Estats Units. Des d'allà publicava un vídeo també a Facebook en el qual explicava que tenia pensaments suïcides i reflexionava que "la malaltia mental és com les drogues, no li importa res qui siguis", mentre assegurava trobar-se en contínua lluita contra la depressió.