El pares de la Kira, la nena de 15 anys que es va suïcidar en un bloc de pisos del barri de Sant Andreu de Barcelona el passat 19 de maig han demanat col·laboració ciutadana per aconseguir més informació sobre el cas i els motius que van portar a la menor a aquest tràgic final.

Saber què va passar i fer justícia

Tal com van explicar els dos progenitors en una entrevista a ElCaso.cat, el seu objectiu és ara saber què va passar els dies abans dels fets i què va motivar la mort de la seva filla. La Kira, de 15 anys i alumne de l'escola Jesús, Maria i Josep, de la Congregació del Pare Manyanet de Sant Andreu va sortir de casa al matí i va decidir matar-se.

La família creu que l'escola no va posar en marxa els protocols per evitar casos d'assetjament tot i que la família va avisar al centre d'aquesta problemàtica.

Els Mossos en un primer moment van tancar el cas, però l'aparició d'un correu electrònic a la bústia digital de l'escola amb les paraules "muere" i "muerte" va obligar la policia catalana a reobrir el cas. Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant els fets i van demanar autorització judicial per accedir al mòbil de la nena per poder esbrinar d'on havia sortit el correu i si n'hi havia més, amb missatges assetjadors, que la Kira hagués pogut esborrar.

Movil Niña Suicidio - Barcelona

Imatge del missatge que va rebre la nena després de morir / ElCaso.cat

Carta dels pares de la nena per agrair el suport

El José Manuel i la Maria José, els pares de la nena, en una carta difosa per la seva advocada, Carla Vall, agraeixen el suport rebut durant aquestes setmanes, després de la publicació dels fets a ElCaso.cat i donen les gràcies a associacions de famílies i centre educatius del barri que els hi han fet arribar la seva ajuda.

També han fet arribar la seva estima a totes les persones que arran del cas de la seva filla han manifestat públicament que havien patit assetjament escolar i el dolor que això havia provocat. "Sabem que és molt difícil posar paraules al patiment i trencar el silenci", asseguren.

Col·laboració ciutadana per esclarir els fets

En la carta també demanen col·laboració per si algú "sap res del que havia estat patint o té alguna informació sobre el cas" de la Kira i fan la petició que de manera privada, "evitant el soroll a les xarxes", que ho posin en coneixement de Vall al correu secretaria@carlavall.com. Els pares, asseguren, volen "preservar i donar espai a la investigació i a la justícia".