Detinguda una dona per intentar estafar 2.000 euros a una amiga seva. Va dir-li que estava segrestada a Mèxic per la seva parella i que necessitava un rescat. La Policia Nacional l’ha trobat a Canàries i està detinguda per un delicte d’estafa i simulació d’un delicte.

Intent d'una estafa de 2.000 a una amiga

Una dona va simular el seu segrest a Mèxic per estafar 2.000 euros a una amiga. Els agents de la Policia Nacional la van detenir ahir a La Palma (Canàries). La investigació es va iniciar per la denúncia a Santa Cruz de La Palma d’una dona pel presumpte segrest de la seva amiga. La denunciant va explicar que la seva amiga es trobava atrapada a Mèxic per un home que havia conegut per les xarxes socials.

La suposada desapareguda havia començat una relació amb un home de Mèxic a través d’internet i va viatjar fins a aquest país per conèixer-lo. Pocs dies després d’estar a Mèxic, la noia que estava a Sud-amèrica va trucar la denunciant per demanar-li 2.000 euros. Va explicar que estava retinguda i atrapada per la seva parella. Necessitava els diners per poder escapar i tornar a Espanya.

Gràcies a aquesta informació, els agents van contactar amb la família per gestionar el procés de negociació i assessorament. Els investigadors van contactar amb l’Ambaixada d'Espanya a Mèxic i amb la Policia d’Investigació a Mèxic.

Policia México / REUTERS Carlos Jasso

Imatge de la Policia de Mèxic / REUTERS, Carlos Jasso

La policia l'ha detingut per un delicte d'estafa

L’avenç de la investigació va mostrar que la denunciant es comunicava amb la seva amiga per missatges i trucades on deia que estava segrestada. La policia va verificar tota la informació rebuda i els agents de Mèxic van anar a l’aeroport el dia que la segrestada tornava a casa. La van arrestar per interrogar-la i l’endemà va tornar a Espanya.

Quan va arribar a Espanya, els agents van traslladar la dona a la comissaria de La Palma. Va declarar que tot era una estratègia per aconseguir 2.000 euros de la seva amiga ràpidament. La policia la va detenir per un delicte d’estafa i simulació d’un delicte.

Estafadors de trucades falses roben 200.000 euros

Altres estafes dels últims mesos per una màfia multinacional. Situada entre Tarragona i Barcelona van estafar una cinquantena de persones fins a arribar a obtenir 200.000 euros. 

Els integrants del grup es feien passar per companyies de banc o de telefonia per aconseguir les dades dels clients. Després els robaven els diners dels comptes corrents. Els Mossos d'Esquadra van desmantellar la xarxa i van detenir onze persones, de nacionalitat peruana, equatoriana, espanyola, marroquina, brasilera, cubana i pakistanesa i d'entre 30 i 40 anys, com a presumptes autors de les estafes.

La investigació es va iniciar fa un any. Les denúncies havien augmentat considerablement i totes tenien un denominador comú, l'obtenció de dades personals de les persones per telèfon. 

Les trucades telefòniques es feien des de Sud-amèrica i els criminals tenien la informació bàsica de la víctima abans de la trucada. Els Mossos van explicar que estaven molt ben organitzats. Una part del grup, que anomenaven "muleros", feien el reintegrament dels diners en efectiu.