Un tiroteig ha deixat set morts i un ferit molt greu a la localitat californiana d'Half Moon Bay, prop de San Francisco (Estats Units). L'autor de la massacre, un home de 67 anys, ha estat detingut per la policia del comtat de San Mateo, després d'entregar-se voluntàriament a comissaria. A hores d'ara es desconeixen els motius que l'han impulsat a cometre el crim, i la investigació continua oberta.

Dos escenaris diferents

Els serveis d'emergència van rebre una alerta al voltant de les dues de la tarda d'aquest dilluns (hora local) que informava sobre un tiroteig en una granja de bolets. En arribar al lloc dels fets els agents van trobar quatre víctimes mortals i una altra persona ferida greument, que va ser traslladada a l'hospital Stanford Medical Center d'urgència.

La policia va començar a rastrejar la zona en cerca de l'autor dels trets. En comptes de trobar el tirador, els agents van fer una troballa descoratjadora: tres persones més havien mort a conseqüència del tiroteig, en un hivernacle situat a vuit quilòmetres de l'escenari original. Segons ha informat l'agència EFE, les víctimes són treballadors d'origen xinès que vivien a la granja on ha tingut lloc la massacre. "Aquesta és una tragèdia devastadora per a aquesta comunitat i per les seves famílies", ha lamentat en un comunicat la sheriff del comtat, Christina Corpus.

Va conduir fins a la comissaria

Finalment, els agents han pogut trobar el tirador, identificat com a Zhao Chunli, en l'aparcament de la mateixa comissaria d'Half Moon Bay. Segons el mitjà nord-americà NBC, el presumpte autor estava esperant dintre del seu vehicle quan el va trobar la policia, i va ser arrestat immediatament sense que oposés cap resistència. Dintre del cotxe també han trobat una pistola semiautomàtica, que es creu és el que va fer servir durant la massacre.

Aquest és el tercer tiroteig massiu que ocorre a l’estat de Califòrnia en els últims tres dies. El mateix dilluns, poques hores després de l’ocorregut a Half Moon Bay, la policia d’Oakland (San Francisco) acudia a una benzinera on, en circumstàncies que encara no s’han aclarit, un home havia disparat vuit persones, matant una d’elles. De la mateixa manera, el passat dissabte, durant la celebració de l’any nou lunar xinès, onze persones van resultar mortes després que un home de 72 anys obrís foc indiscriminadament contra la multitud a la localitat de Monterrey Park, prop de San Francisco.