Un jutjat de Tortosa (Baix Ebre) ha decretat l'ingrés a la presó provisional i sense fiança per set detinguts per l'assassinat d'un home que es va precipitar des d'un habitatge de la localitat de Roquetes, durant una baralla.

Al voltant de les deu de la nit del passat dimarts, 4 de gener, la policia local va ser alertada d'una baralla a l'interior d'un habitatge i, quan els agents van arribar a l'edifici, van trobar un home que havia caigut des d'un habitatge i que presentava, a més, signes de criminalitat.

El personal sanitari que es va personar al lloc dels fets només va poder certificar la mort de la víctima.

El paper de les autoritats

Efectius de l'Àrea d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l'Ebre es van fer càrrec de la recerca per aclarir les circumstàncies dels fets, i així poder determinar si la víctima va caure ja ferida o bé va ser empesa.

Fruit de les recerques, que es troben encara sota secret per ordre judicial, els Mossos van detenir dimecres passat, dia 5, set persones per la seva presumpta implicació en la mort violenta d'aquest home.

Els set detinguts han passat aquest divendres a disposició judicial a Tortosa i la jutgessa ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per tots ells per un delicte, provisionalment qualificat d'assassinat.

La policia catalana manté oberta la recerca i no es descarten més detencions. 

Què va passar?

Segons va saber ElCaso.cat, dos grups de persones de nacionalitat marroquina, la majoria homes i molt joves, es van enfrontar a l’interior del tercer pis d’aquesta casa, que feia temps que estava ocupada. Al número 13 del carrer Sant Roc de Roquetes.

Hi va haver un enfrontament entre un gran grup de gent que va entrar al pis per la força i les que hi eren a l'interior. Un d'ells va fugir de la baralla per avisar a la Policia Local del municipi de Roquetes. 

Les autoritats es van desplaçar fins al lloc dels fets i van trobar el cos d'un jove de nacionalitat marroquina al mig del carrer, l'home tenia 26 anys. El cadàver presentava signes d'haver patit violència. Unes hores després els Mossos d'Esquadra van confirmar el crim de la persona que seria el primer mort de forma violenta a Catalunya aquest 2022.

La casa on va passar la baralla que va acabar amb un mort és un habitatge ocupat per joves de nacionalitat marroquina. Alguns havien estat menors tutelats per la Generalitat de Catalunya.