Segona mort d'una persona sense llar a Barcelona en menys de 24 hores. Aquest dijous va ser un dia negre a la capital catalana on va trobar-se primer un individu sense vida al carrer de Cartagena i ara s'ha conegut que entre les vuit i les nou del vespre un segon sensesostre va aparèixer mort al carrer d'Ausias March. Els equips de carrer d'Arrels Fundació havien visitat a aquest últim i, com al cas anterior, els Mossos d'Esquadra han informat que no s'aprecien signes de violència ni criminalitat. Ara caldrà esperar les autòpsies per si la mort es deu a les baixes temperatures, alguna malaltia o altres factors.

Dues persones han perdut la vida a la via pública aquest dijous, segons fonts d'Arrels Fundació citades per betevé. L'individu mort ahir al vespre a l'Eixample tenia 42 anys i vivia al carrer. Respecte el mort al matí al barri de la Sagrada Família de Barcelona, el mateix mitjà ha assegurat que tenia 65 anys i que era coneguda per l'entitat social. Pel que sembla, ambdues persones residien en petits coberts en edificis o accessos de la ciutat i en tots dos casos apunten a un decés natural, atès que en cap dels casos s'han trobat indicis de criminalitat.

Cada sis dies mor un sensesostre a Barcelona

Segons els darrers càlculs d'Arrels Fundació, els últims set anys han mort més de 400 persones sense sostre a la ciutat comtal. És a dir, una cada sis dies. Aquest dijous la mitjana ha augmentat i s'ha situat en dues en menys de 24 hores. L'entitat va explicar a finals del 2022 que la majoria dels decessos es produeixen al carrer o bé en un habitatge poc després de passat molt temps residint a la intempèrie. A més, van alertar dels riscos i violències a les quals estan exposats tots aquells que per una situació o una altra es veuen obligats a viure als carrers i places de la ciutat, un esforç descomunal en molts casos per aconseguir sobreviure.