Un turista d'origen suec ha estat segrestat durant 23 dies a Màlaga. La Policia Nacional ha detingut dos homes, de nacionalitat siriana i libanesa, respectivament, per mantenir tancats durant gairebé un mes la víctima i exigir als familiars el pagament de 500.000 euros en criptomonedes pel rescat. El van mantenir tancat en habitacions emmanillat i amb un dispositiu de localització a la sabata per tenir-lo sempre controlat, a més de tapar-li el rostre amb mascaretes i passamuntanyes perquè no els reconegués. De moment no han transcendit les motivacions del segrest o si es tractava d'una persona escollida a l'atzar.

Així va ser el segrest que va durar 23 dies

Tot va començar a l'aeroport de Màlaga-Costa del Sol, el tercer amb més passatgers d'Espanya fins al març i que té una ruta directa amb Istanbul (Turquia). L'home havia volat des de la ciutat turca fins a la capital malaguenya per visitar un amic, però a la seva arribada a la terminal va ser recollit per una tercera persona que suposadament havia estat enviada pel seu amic per recollir-lo i portar-lo a l'hotel on s'allotjava. Però no va ser així. Després d'això, els familiars van deixar de tenir notícies d'ell, fins que dies més tard els dos segrestadors es van posar en contacte amb ells per exigir-los el pagament de mig milió d'euros en criptomonedes per alliberar-lo.

 

Un dels familiars va denunciar els fets i la Policia Nacional va iniciar una investigació que va aconseguir donar amb la ubicació del primer habitatge on va ser la víctima, però en arribar ja no hi havia ningú. Els segrestadors canviaven cada cinc dies de domicili, utilitzant documentació falsa, vehicles de lloguer i allotjaments turístics. Les indagacions policials continuaven mentre un dels parents del desaparegut, que residia a Istanbul, continuava rebent trucades dels raptors.

Rescat i detenció dels segrestadors en un restaurant de Màlaga

El familiar que residia a la ciutat turca es va desplaçar fins a Màlaga i la Policia Nacional va establir un dispositiu de rescat, facilitant-li instruccions concises de la forma en què s'havia de comunicar amb els segrestadors. Cinc dies més tard, i després d'intenses negociacions, van aconseguir que els ara arrestats acordessin poder realitzar el pagament en un restaurant de la capital malaguenya. Els agents van establir un ampli dispositiu de vigilància, mentre els capturadors escorcollaven la zona a la recerca de la possible presència policial. No van ser capaços de detectar-los i va entrar un d'ells amb la víctima.

Una vegada estaven tots al restaurant juntament amb el familiar de la víctima, els agents de la Policia Nacional van detenir els dos segrestadors i van alliberar l'home que havia passat 23 dies en captiveri, principalment en un habitatge de Fuengirola, a la mateixa província. El turista va rebre assistència mèdica i va aportar dades essencials que els van portar fins al domicili esmentat anteriorment, on van intervenir els telèfons mòbils, els grillons utilitzats per retenir-lo i dispositius de geolocalització.

Investigació oberta i presó per als segrestadors

La investigació contínua oberta i la Policia Nacional no descarta nous arrestos del que sembla una organització criminal a la qual participen més persones. Respecte als dos detinguts, d'origen sirià i libanès, l'autoritat judicial va decretar el seu ingrés a la presó. Estan acusats dels delictes de segrest, lesions, organització criminal i contra la integritat moral.