Un brutal incendi en una coneguda discoteca d'Istanbul, a Turquia, ha deixat almenys 29 morts aquest dimarts. El foc es va declarar cap a la una del migdia, hora local, que corresponen a les deu a l'hora peninsular espanyola d'estiu, al barri de Gayrettepe, al centre de la ciutat. El club que s'ha cremat pràcticament per complet era el Masquerade, un conegut espai de lleure nocturn amb concerts de música i un aforament de fins a 4.000 persones que es trobava en aquests moments en obres, atesa la reforma que s'estava emprenent.

El foc va iniciar-se al soterrani de l'edifici i que pertanyia a la discoteca Masquerade, on s'estaven realitzant les obres per reformar-la, segons ha informat el governador d'Istambul, Davut Gül, al diari turc Hürriyet. Entre la gairebé trentena de morts es troben alguns dels treballadors d'aquesta renovació del local -en un edifici de 16 plantes- i ja s'està començant a assenyalar els culpables d'aquest tràgic incident.

El ministre de Justícia del país transcontinental, Yilmaz Tunç, ha anunciat en un missatge al seu compte d'X (antic Twitter) el nomenament de tres fiscals per investigar les causes del sinistre i, a més, ha assegurat que ja s'han emès ordres per detenir cinc persones, entre elles el responsable de la obra. El recomte de les autoritats d'aquest dimarts deixa un total de 29 persones que han perdut la vida i una altra que està hospitalitzada en estat greu.

Investigació oberta i busquen els possibles culpables de l'incendi mortal

El ministre de Justícia ha asseverat que la investigació continua oberta al lloc dels fets i hi ha diferents equips d'experts especialitzats en incendis i seguretat laboral que hi treballen a on era la discoteca d'Istambul. Respecte als sospitosos que busquen, en són cinc: tres funcionaris contractats per la reforma, el gerent responsable i un responsable de renovació. Les primeres informacions indiquen que el foc va originar-se al club nocturn i va propagar-se per l'edifici de 16 plantes, arribant fins al cinquè o sisè pis i provocant una xocant columna de fum, segons ha indicat la cadena turca NTV.