Una parella ha estat detinguda en Linares (Jaén), acusada d’haver segrestat la seva filla durant 22 dies per practicar-li un exorcisme. En el ritual també havia intervingut l’exsogre de la víctima, igualment detingut. Tots tres pretenien “expulsar el dimoni del cos” de la jove després que es divorciés del seu marit feia unes setmanes.

Li practiquen l’exorcisme pel seu divorci

La víctima, una jove de 27 anys, acabava de tornar a Espanya després de viure uns anys a Anglaterra amb el seu exmarit, de qui s'acabava de divorciar. En arribar a casa dels seus pares, però, aquests la van retenir en contra de la seva voluntat, tancant amb clau la porta d'entrada per evitar que marxés. A més, a penes li proporcionaven menjar i l'havien deixat incomunicada prenent-li el telèfon mòbil.

El pare del seu exmarit es va desplaçar expressament a Linares per ajudar als pares de la jove a practicar-li un exorcisme, al·legant que "el mal havia entrat dins seu" i per això s'havia separat del seu fill. Entre tots tres la van sotmetre a un suposat ritual religiós que consistia a "bufar" el dimoni fora del seu cos. En trobar-la, la jove presentava diverses ferides per tota la cara, els llavis i els braços.

Requerits per un suposat episodi de violència de gènere

Els veïns de l'edifici on els detinguts estaven cometent els "rituals" van avisar a la policia el passat 23 de gener al voltant de les vuit del vespre. Els testimonis asseguraven sentir els crits d'una dona de l'interior del pis, i es pensaven que es tractava d'un episodi de maltractament entre els pares de la jove. Quan els agents van arribar al domicili, els van obrir la porta els pares de la víctima. Tots dos asseguraven que no passava res, però la policia també va sentir els crits i van entrar.

En una de les habitacions del pis van trobar la jove forcejant amb el seu exsogre. L'home la tenia retinguda a terra i intentava tapar-li la boca perquè no cridés. Després d'alliberar-la i prendre-li declaració, la policia va procedir amb l'arrest dels dos homes i de la dona els qui, després de passar per disposició judicial, van ser posats en llibertat amb càrrecs.