Ningú no s'ho podia creure, després de tants anys. Un home ha reaparegut a la regió algeriana de Djelfa, a uns 300 quilòmetres de la capital, al soterrani del seu veí. L'individu hauria estat segrestat amb uns 18 anys, durant una època convulsa al país del Magrib, a finals dels 90, quan van desaparèixer milers de persones durant la guerra civil. De fet, ja l'havien donat per mort, però gairebé tres dècades després B. Omar ha estat trobat en una casa propera a la residència habitual dels seus pares, segons ha informat aquest dimarts la Fiscalia i diversos mitjans locals.

Trobat per les xarxes socials: eren simples rumors?

Els familiars i amics de B. Omar li van perdre la pista poc abans de complir els 18 anys i, des d'aleshores, als anys 90, mai no es va tornar a saber res més d'ell. Ara, per art de màgia, ha reaparegut però d'una forma molt peculiar: va proliferar a les xarxes socials la ubicació del ja no tan jove desaparegut. Creien que eren rumors, però per si de cas el germà de la víctima va presentar una denúncia davant de la policia. Membres de les forces de seguretat algerianes es van desplaçar a l'habitatge assenyalat i van trobar l'home.

"El fiscal general de la cort del Djelfa va informar a l'opinió pública de què, el 12 de maig 2024, a les 20.00 (17.00 GMT), va trobar la víctima B. Omar, de 45 anys, a la casa del seu veí B.A, de 61 anys", ha detallat la Fiscalia en un comunicat aquest dimarts. El suposat segrestador era una persona coneguda al veïnat i, segons testimonis recollits per la televisió algeriana Bilad, treballava com a funcionari i vivia sol. Tot i que ara han descobert que hi havia un altre resident a l'habitatge i era al soterrani.

La mare va morir pensant que Omar havia perdut la vida

Els veïns no donen crèdit i els familiars i amics consideraven que B. Omar estava mort a hores d'ara. "La seva mare va morir, afligida, sense saber res d'ell, sense saber que era tot aquest temps just al seu costat", ha declarat al mitjà citat un resident al barri on es va criar l'home que ha reaparegut. Tota la població de Djelfa es troba commocionada.