Detingut un home de 45 anys per violar i agredir una dona, que va tenir segrestada durant dos dies a casa seva a Santander, a Cantàbria.

Segresta una dona al seu pis

Tot va començar dimarts passat, 28 de setembre, quan una dona va arribar ferida a les dependències de la Guàrdia Civil de Santander i va demanar "desesperadament" ajuda, explicant que havia estat segrestada durant dos dies, ha informat avui l'institut armat en un comunicat.

Va detallar que havia aconseguit escapar-se de l'habitatge i que havia anat corrents a la caserna, que va ser el primer organisme policial que va trobar. El que no podia concretar en el seu relat era on era exactament el pis i qui era el seu agressor.

Dos dies de tortura i violació

Per si no n’hi hagués prou, els agents també van descobrir que la víctima havia estat violada i agredida sexualment.

És per això que especialistes de l'Equip de la Dona i el Menor (EMUME) de la Guàrdia Civil li van prestar una primera atenció i van considerar necessari traslladar-la a l'Hospital Marquès de Valdecilla perquè rebés atenció mèdica. A més es va activar el protocol pertinent per a aquest tipus d'atacs.

Urgències Hospital Iecla / Google Maps

Imatge d'arxiu d'un hospital / GM

Les investigacions dels especialistes de la Guàrdia Civil en Delictes contra les Persones i de l'equip EMUME els van portar a deduir que la dona havia conegut aquest home per una tercera persona.

Poc després, la víctima es va trobar amb ell i van decidir anar a la casa de l'agressor, on van conviure amb normalitat durant dos dies.

Aconsegueix escapar: amenaces de mort i agressions

Però tot es va torçar dilluns a la nit, 27 de setembre, quan l'home va consumir droga i se li va acabar, desencadenant un comportament molt agressiu amb la dona fins a l'endemà a la tarda, quan ella va poder escapar.

Segons s'ha pogut esbrinar, durant el segrest l'home el va amenaçar de mort amb una pistola, amb la que li va apuntar al cap i que li va ficar a la boca. També la va agredir amb un matxet, amb el qual li va fer un tall a la cara.

A més, va ser agredida en diferents parts del cos amb objectes contundents, com una cullera de fusta gran, un pal, un cinturó i una ampolla buida. I també l'agressor la va arrossegar pel terra de l'habitatge agafant-la pel cabell.

Possible cas de prostitució forçada

Per a súmmum, sota amenaces va ser obligada a despullar-se i, mentre continuaven les pallisses, va ser violada.

Totes les proves obtingudes apunten a la possible intenció de tràfic de dones, ja que el detingut va amenaçar la dona d'exercir la prostitució per mantenir-lo a ell.

Malgrat les poques dades que els agents tenien sobre el lloc i la persona que hauria comès els fets, van ubicar el domicili a la zona de Peñacastillo-Santander. L'agressor va ser finalment detingut la matinada del 29 de setembre a l'interior de l'habitatge on s'havien produït els fets.

L'autor, detingut i a presó

Durant la detenció d'aquest home, veí de Santander de 45 anys, ell mateix va lliurar voluntàriament el matxet amb què hauria agredit la dona.

Però a la tarda es va practicar un registre al pis, on es va trobar una pistola carregada, una cullera de cuina gran, un pal de fusta -els dos amb restes de sang-, un cinturó amb sivella metàl·lica, armes blanques i una destral.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

Agents de la Guàrdia Civil / EFE

Tot aquest arsenal va quedar a càrrec dels especialistes en Criminalística, encarregats de la seva anàlisi.

Paral·lelament, el detingut va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Santander, qui va ordenar el seu ingrés a la presó.