La Policia Nacional ha alliberat una dona de nacionalitat peruana que havia estat quatre dies segrestada i tancada en una casa de Madrid per la seva exparella, qui l'anava maltractant a cops reiteradament. L'home tenia diversos antecedents per violència de gènere i ja tenia una ordre d'allunyament sobre la víctima que no ha respectat. Després de ser detingut acusat dels delictes de maltractament, trencament de condemna i detenció il·legal, ha ingressat en presó provisional.

Va segrestar la seva exparella i la va tancar amb cadenat en una habitació

El passat 5 de febrer, va ser la germana de la víctima, que viu a l'estranger, qui va alertar als cossos d'emergència. Feia dies que no tenia cap notícia seva i es va començar a preocupar. Sabent els antecedents de maltractaments que havia patit, va pensar en el pitjor i va posar-se en contacte amb la policia per denunciar la desaparició i donar alguns detalls del possible responsable. Entre aquesta informació hi havia la direcció d'un habitatge en un carrer al barri madrileny de Barajas on vivia l'exparella de la dona desapareguda.

Els agents locals van traslladar la informació al 091, que ho va traslladar a les patrulles que en aquells moments hi havia a la zona. Els agents van anar fins a la direcció indicada i van comprovar que era un carrer sense sortida i que l'immoble semblava estar abandonat i tenia totes les persianes baixades. L'únic detall que feia pensar que hi podria haver algú dintre eren les plantes del balcó, que estaven completament verdes. Els policies van trucar diverses vegades a la porta, fins que es van començar a sentir uns sorolls estranys a l'interior de l'habitatge.

Un home els va obrir la porta i els va respondre que, efectivament, coneixia la dona desapareguda que buscaven. Els va dir que havien mantingut una relació sentimental, però que havien tallat i feia un mes que no sabia res d'ella. Fins i tot, va permetre als agents que accedissin al domicili per comprovar que allà no hi era. Els policies van descobrir dues portes tancades amb cadenats de forma sospitosa i l'home no va saber justificar perquè estaven així. Les sospites es van confirmar quan es va sentir un lleu soroll a l'interior de l'habitacle i, en obligar-lo a obrir les portes, es van trobar a la dona desapareguda. La noia estava molt alterada i presentava diversos hematomes a la cara i signes d'haver estat maltractada.

La dona havia sentit als policies entrar a l'habitatge, però havia preferit quedar-se callada i no demanar ajuda per por a les possibles represalies del seu agressor. Durant els quatre dies que havia estat segrestada, només havia pogut sortir a un petit pati que tenia l'immoble i sempre sota la supervisió de la seva exparella. Els serveis sanitaris van acudir al lloc dels fets i van atendre la víctima de les múltiples ferides que presentava. Per la seva banda, l'home, de mitjana edat i nacionalitat espanyola, va ser detingut i ha ingressat a presó.