Agents de la Policia Local de València i de la Policia Nacional han detingut un noi de 19 anys per haver segrestat el seu bebè de tres mesos i haver amenaçat de fer-li mal si la seva exparella, la mare de la criatura, no tornava amb ell. Només feia pocs dies que els dos s’havien separat, concretament el passat 24 de desembre, poques setmanes després que la noia, de 18 anys, hagués donat a llum al nadó.

Després de la ruptura, el jove va agafar el bebè i va amenaçar de fer-li mal si ella no tornava amb ell. La noia, espantada pel que li pogués passar al nadó i sense intenció de tornar amb la seva exparella, va contactar amb les autoritats policials, amb les quals va traçar un pla per evitar que es produís una tragèdia. La dona va fer creure al segrestador que estava disposada a tornar amb ell perquè no li fes mal a la criatura.

No obstant això, tot era una farsa per facilitar l’actuació policial sense que hi hagués cap risc per al bebè. Quan el noi ha obert la porta pensant que seria la noia que tornava amb ell, s'ha trobat diversos agents de la Policia Local de València i de la Policia Nacional. Els policies han accedit a l’habitatge, han rescatat al nadó i han detingut a l’home, a qui a més han intervingut un ganivet.

2022, un dels pitjors anys de violència masclista

Des de la Policia Local de València recorden que les víctimes de violència masclista tenen ajuda a la seva disposició i que poden trucar als telèfons 091, 092 i 112 o al telèfon d’atenció 016, que no deixa cap registre de trucades a la factura, encara que s’han d’esborrar de l’historial de trucades del telèfon mòbil. Aquest any 2022 es tancarà com un dels pitjors anys pel que fa als crims masclistes. Un total de 49 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des de l'1 de gener, repuntant i situant-se de nou com abans de la pandèmia. El nombre de feminicidis ascendeix a 1.182 des del 2003, que és l'any que van començar a registrar-se oficialment.