Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada a l’Hospitalet de Llobregat dos homes, els dos de nacionalitat espanyola, que havien segrestat, feia poca estona, un home de nacionalitat marroquina a Martorell, al Baix Llobregat. L’ull clínic d’una patrulla de paisà ha servit per frustrar el segrest. Al voltant de les cinc de la matinada dos agents de la policia catalana han vist com un dels ocupants d’un turisme que circulava pel carrer d’Amapolas, a la zona de Can Vidalet, a l’Hospitalet de Llobregat, demanava ajuda, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Van rebre l’avís de segrest des de Martorell

En el moment d’aturar el vehicle i identificar els dos ocupants de la part davantera del vehicle, els agents han vist que tenien diversos antecedents i també requeriments judicials de detenció per altres causes pendents. Mentre estaven identificant els dos homes i interrogant el jove que havia fet senyals d’auxili des dels seients de darrere del BMW X1, es va rebre l’avís des de la sala de coordinació policial de la regió Metropolitana Sud que dos joves s’havien presentat a la comissaria de Martorell per denunciar que dues persones s’havien emportat a la força un amic seu amb un cotxe. 

La descripció facilitada pels dos joves de Martorell dels segrestadors i del vehicle que van fer servir va posar en alerta als agents de paisà, que van detenir-los també per aquest segrest frustrat. Segons van explicar els joves a la comissaria de Martorell, els dos detinguts havien raptat el seu amic i els hi havien demanat diners a canvi d’alliberar-lo, en el que tot sembla indicar un nou enfrontament relacionat amb tràfic de drogues. Tot i que, per l'actuació dels Mossos, s'ha convertit en un segrest exprés, la policia investiga si els dos homes que es van emportar el jove de Martorell tenien estructura per mantenir la víctima en captiveri.

Guerra de drogues

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’enfrontament és entre una banda d’ètnia gitana de l’Hospitalet de Llobregat i un grup de persones de nacionalitat marroquina. Els dos detinguts, el conductor i el copilot del BMW X1 interceptat aquesta matinada, tenien antecedents de tota mena i estaven vinculats, tot i no formar part de la família, amb el clan familiar que tenia problemes amb la víctima del segrest. 

Les investigacions d’aquest nou incident relacionat amb la Salut Pública se les han quedat els agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de l’Àrea Central d’Investigació-Persones (ACIPER) de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra. No es descarten més detinguts.