Els Mossos d'Esquadra han intervingut aquest divendres a la tarda en un segrest al carrer d'Amigó de Barcelona, al barri de Sant Gervasi. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tres persones d'origen xinès han retingut dues persones de la mateixa nacionalitat a l'interior d'un domicili al número 39 d'aquest carrer.

🔴 Segrest a la part alta de Barcelona: els detalls de l'operació per alliberar els ostatges

 

Les dues víctimes, un home i una dona, han pogut ser alliberades i els tres segrestadors han estat detinguts i traslladats a comissaria per ser interrogats. S'ha obert una investigació per determinar els motius del segrest. 

Segresten un home i una dona al barri de Sant Gervasi

Cap a les cinc de la tarda, el 112 ha rebut un avís per un possible segrest en un pis del carrer d'Amigó i efectius policials s'han desplaçat al lloc per comprovar-ho. Els segrestadors, que anaven equipats amb armes de foc, demanaven uns 370.000 euros a l'entorn dels ostatges per tal d'alliberar-los. Diversos testimonis han donat veracitat a l'avís i s'han activat efectius de la Brigada Mòbil (BRIMO), de la Unitat de Segrestos i Extorsions i del Grup Especial d'Intervenció (GEI). També s'hi ha desplaçat el cap dels Mossos, el comissari Eduard Sallent.

 

S'ha muntat un operatiu discret als carrers del voltant de l'immoble per no despertar les sospites de la presència policial als segrestadors. S'han desplegat drons per poder registrar imatges des de l'aire i tenir controlat el que passava a l'habitatge. Els efectius de la Unitat de Segrestos i Extorsions han intentat posar-se en contacte amb els segrestadors, però davant la impossibilitat d'aconseguir-ho, s'ha decidit intervenir i entrar al pis quan passaven pocs minuts de les vuit del vespre. 

Els ostatges han estat alliberats sense resultar ferits

S'han sentit algunes detonacions i efectius del GEI han entrat a l'habitatge, on han aconseguit alliberar els dos ostatges, que no han resultat ferits. Els tres segrestadors han estat detinguts al lloc dels fets i, posteriorment, traslladats a dependències policials per a prendre'ls declaració i saber què ha passat. També se'ls prendrà declaració als segrestats per conèixer la seva versió. La Divisió d’investigació Criminal ha obert una investigació per esclarir què ha passat i perquè els han segrestat. A hores d'ara no se sap per què s'ha produït el segrest, però tot apunta que es tractaria d'un deute econòmic i no hi hauria cap màfia implicada. Es desconeix també la relació que mantenen l'home i la dona que han estat segrestats.