El passat març la policia de Kènia va fer una macabra troballa en exhumar més de 70 cossos pertanyents als membres de la secta coneguda com a Església Internacional de la Bona Nova, que assegurava als seus seguidors que el dejuni constant els aproparia a Déu, fent-los morir de fam. Els cadàvers van ser exhumats d'una fossa comuna amagada al bosc de Shakahola, a l'est del país, i el seu líder, Paul Makenzie Nthenge, un extaxista autonomenat pastor, va quedar detingut juntament amb 16 sospitosos més. Ara, dos mesos després de començar les investigacions, han sortit a la llum detalls molt inquietants: a molts dels cadàvers els faltaven els òrgans, la qual cosa ha desvelat que la secta estaria relacionada amb una trama de tràfic d'òrgans.

Més d’un centenar de cossos en 22 foses comunes

Durant aquests mesos, els investigadors han pentinat gairebé tot el bosc, i han trobat 22 fosses comunes amb un total de 133 cadàvers enterrats. En aquesta zona del país africà s'ha denunciat la desaparició de més de 560 persones, tot i que no està confirmat si totes tenien vincles amb aquesta secta. Totes les víctimes van deixar de menjar després d'haver passat per una rentada de cervell per part del "pastor", qui, a més, comptava amb l'ajuda de diverses persones armades amb porres i matxets que vigilaven que tots els membres complissin el dejuni obligatori.

El passat 2 de maig tant el cap d’aquest grup com la resta de detinguts van quedar en llibertat; la Fiscalia els volia acusar d’un delicte de terrorisme, però el tribunal de la ciutat de Malindi, on estaven sent jutjats, es va declarar incompetent. Han tornat a ser detinguts, però, i han passat a disposició del tribunal de Mombasa, on la policia s’ha sumat a les investigacions.

El pastor ja havia estat acusat d’assassinat

Makenzie Nthenge va ser detingut per primer cop unes setmanes abans de descobrir les foses, acusat d’haver causat la mort a dos menors, tot i que va quedar en llibertat després de pagar la fiança. Ara, el president de Kènia, William Ruto, ha convocat una comissió d’investigació per esclarir aquest cas, que consideren ha estat un crim “altament organitzat”.