El passat 15 de juny un intern de Mas d’Enric, la presó de Tarragona, va sortir amb un grup d’altres presos i dues educadores a una visita al mar, entre Tarragona i Torredembarra. Quan estaven a la platja, a la zona de la Platja Llarga de Tarragona, i segons va avançar ElCaso, l’intern va aprofitar-se de la situació per explicar que anava a comprar un gelat. Ja no va tornar. I encara no ha tornat. 

Les dues educadores que acompanyaven els interns en aquesta sortida cultural van esperar un temps prudencial i després van avisar els Mossos d’Esquadra, que va iniciar una recerca de l’home, conegut com a Samir Dumitru

Encara està fugat

La recerca per Tarragona i el Baix Gaià no va sortir a efecte i es va traslladar l’expedient al Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF), un grup especial de la policia catalana que s’encarrega de fer la recerca de persones que s’escapen o no retornen als centres penitenciaris aprofitant algun tipus de permís o de sortida programada, com el protagonista d’aquesta notícia. 

De moment, i segons han confirmat fonts de la policia catalana a ElCaso, l’home encara no ha tornat a ser detingut. Sobre ell pesa una ordre de detenció per part dels Mossos d’Esquadra per trencament de condemna per aquests fets si bé no consta cap domicili de referència on se’l pugui anar a buscar. Segons la fitxa policial de l’home, Samir Dumitru, originari de l’Europa de l’Est, té més de 30 antecedents policials. Si arriba a ser arrestat, haurà de passar a disposició judicial. El jutge de guàrdia haurà de decidir si n’ordena, com és previsible, el seu reingrés a presó. L’home va aprofitar una sortida programada, emmarcada en el segon gran d’internament que gaudia. 

Un pres s’escapa a Terrassa en una visita al dentista

Fa pocs dies els Mossos d’Esquadra van detenir el pres de 22 anys que fa dos mesos va protagonitzar una fuga de pel·lícula aprofitant una visita al dentista de Terrassa (Vallès Occidental). Adrián Molina va poder ser localitzat en un taller de motos de Montcada i Reixac i va ser detingut gràcies a les fotos que publicava ell mateix al seu compte d'Instagram, sobretot, de sortides amb motocicletes.