Una noia de 21 anys va patir una sobtada parada cardiorespiratòria mentre passejava amb la seva mare per la plaça de Catalunya de Barcelona. La ràpida actuació d'un agent de la Policia Nacional de paisà va salvar-li la vida a la jove, que s'havia desplomat abruptament. L'aldarull que va generar-se al seu voltant va cridar l'atenció del policia, que va acudir a veure què passava. En trobar-se la noia desmaiada i la mare amb un atac d'ansietat, no va perdre el temps i va començar a practicar-li maniobres de Reanimació Cardiopulmonar (RCP), que van ser claus per recuperar-la. 

Paral·lelament, va acudir una patrulla de la Guàrdia Urbana al lloc de l'incident, amb un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que van lliurar al policia nacional, qui no va dubtar a fer-lo servir, veient que les maniobres de reanimació no feien efecte. Gràcies a això, la noia va recobrar el pols, i la van poder estabilitzar fins a l'arribada de l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que va evacuar-la ràpidament a l'hospital de Sant Pau, on la van sotmetre a una operació d'urgència. 

La noia s'ha pogut recuperar completament 

L'actuació dels diferents policies va ser clau per poder salvar la vida d'aquesta jove. En arribar a l'hospital la van sotmetre immediatament a una operació de cor, que va superar amb èxit, després de la qual va haver de quedar-se ingressada durant tres dies a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'esmentat hospital. Després de 20 dies ingressada, la noia ha pogut reprendre el seu dia a dia amb normalitat. 

L'agent que la va socórrer va poder visitar-la mentre es trobava convalescent a l'hospital, ja que volia donar-li una samarreta del cos de manera simbòlica, perquè per poder fer servir el desfibril·lador que li va salvar la vida, va haver de trencar la que portava la noia aquell dia. La jove de 21 anys es recupera favorablement d'aquesta mort sobtada, que, afortunadament, ha quedat en una anècdota.