Resolta l’agressió que van patir dos vigilants de seguretat la matinada del 25 de setembre a l’exterior de la discoteca Nuba, a Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. Tal com va avançar ElCaso.cat, un grup de persones, homes, que eren a l’interior de la discoteca, van començar a molestar unes noies amb les quals havien entrat al local. La tensió va anar en augment fins al moment que els vigilants de seguretat els van cridar l’atenció i els van fer sortir del local, va ser a l’exterior quan un dels clients va treute, segons es pot veure a les càmeres de seguretat del mateix local, una navalla i va apunyalar dos dels vigilants de seguretat, que van quedar ferits greus. 

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi dels Mossos d’Esquadra va assumir les investigacions per poder identificar els autors dels fets i els seus amics. Les càmeres van ser claus per encarrilar la investigació, que va portar als investigadors de la policia catalana rere la pista d’uns coneguts d’Informació, membres actius del grupuscle ultra Casuals, dels Boixos Nois. Si bé va ser un el que va liderar l’acció, a les imatges es veu com són tres els que van exhibir una navalla i van ferir als dos agents de seguretat privada que feien el control de l’accés i la vigilància d’aquesta sala de festes de la zona alta de la ciutat de Barcelona.

La investigació porta fins als Boixos Nois

Els testimonis i les càmeres de seguretat del local van mostrar que l’enfrontament amb les noies dels tres implicats ja havia arrencat abans, i que fins i tot dintre de la sala un dels detinguts havia ensenyat una arma blanca. Els investigadors de la Unitat d’Investigació de Sarrià-Sant Gervasi van ser hàbils i van poder posar noms i cognoms als agressors, que estan vinculats a la facció jove dels Casuals dels Boixos Nois. Són molt joves, d’entre 21 i 25 anys, i els tres amb antecedents per fets similars. 

Els tres han estat imputats pels Mossos d’Esquadra per un delicte de temptativa d’homicidi per la gravetat de les ferides que van rebre els dos vigilants de seguretat atacats. Després de ser passats a disposició del jutge de guàrdia, han quedat en llibertat amb càrrecs, a l’espera del judici. 

Casuals, el sindicat del crim

Els tres detinguts formen part de l’escaló més baix dels Casuals, la secció més violenta dels Boixos Nois, els aficionats ultres del FC Barcelona. Els Mossos d’Esquadra els hi segueixen tots els moviments i sempre que cometen algun crim acaben davant del jutge. Fa pocs mesos, en una investigació conjunta entre Informació i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) es van detenir als seus responsables. A final de setembre els Mossos també van detenir a diversos membres d’aquest grup més jove dels Casuals, autoanomenats ‘Chachorros’, per l’assassinat d’un traficant a la Zona Franca.