Una nena de dos anys va ser atacada per un gos a Ceutí, Múrcia, però va poder ser rescatada gràcies a una veterinària, que va intervenir ficant-li les mans a la boca a l'animal. El vídeo de les càmeres de seguretat ensenya ara l'atac i el rescat.

Salva una nena de l'atac d'un gos

Divendres passat al migdia, la petita Fatou, de dos anys, va ser atacada al mig del carrer per un gos de raça American Stafford a la localitat murciana de Ceutí, mentre passejava de la mà de la seva mare.

En el vídeo gravat per les càmeres de seguretat del carrer, es pot veure com l'animal s'abalança sobre la menor, l'agafa amb les dents de la cama, i l'arrossega pel carrer davant dels crits de la mare i dels testimonis que veien amb impotència l'atac.

Una veterinària, heroïna de Ceutí, Múrcia

El propietari del gos acudeix segons després i l'agafa, mentre la mare de la Fatou intenta treure-la de la mandíbula de l'animal, sense èxit.

Per sort, una veterinària, que té una clínica al carrer dels fets, alarmada pels crits, va sortir del seu local per intervenir i salvar la nena. Es deia Fátima Peláez i es va convertir en una heroïna per la seva reacció.

 

En els enregistraments se la veu corrent cap al gos per donar-li diversos cops amb una sabatilla, sense aconseguir res.

Llavors, la dona va decidir ficar directament les mans a la boca del gos per obrir-l'hi i alliberar la petita.

Graven el rescat d'una nena de dos anys

En declaracions al mig La Opinión de Murcia, Peláez detalla: "la sort és que la nena la va agafar de la cuixa i del gluti. Pitjor hauria estat si ho hagués fet del coll o d'un costat. La nena no pesa res i el gos, amb uns gairebé 40 quilos i aquesta fortalesa i aquesta potència mandibular, era bestial".

American Staffordshire / wikimedia commons

El gos era de raça American Staffordshire i no portava morrió ni corretja quan va atacar la nena / Wikimedia Commons

Aquest American Stafford anava sense morrió ni corretja, per la qual cosa la mare de la víctima ha interposat una denúncia als jutjats.

La nena es recupera de les ferides de l'incident, però el més preocupant són els resultats de l'anàlisi del gos, que podria haver transmès alguna infecció a la Fatou, ja que no estava vacunat.

Una vegada passi la quarantena, un jutge serà l'encarregat de decidir si el gos és sacrificat o pot tornar amb el seu amo.