La Guàrdia Civil ha detingut a Fuente Obejuna (Còrdova) a un home, veí d'aquest municipi, que va reconèixer haver matat d'un tret i després cremat a un gos que l'havia mossegat.

Trets i olor de pèl cremat

L'actuació policial, segons ha informat aquest dissabte l'institut armat, va ser conseqüència d'un avís en el qual alertava la Central Operativa de Serveis de la Comandància de Còrdova, a través del telèfon 062, que en una parcel·la ubicada als voltants de Fuente Obejuna s'havien escoltat trets i s'apreciava olor de pèl cremat.

Una patrulla de Peñarroya-Pueblonuevo va acudir al lloc i després de localitzar el propietari de la parcel·la i oferir aquest diverses versions, va acabar admetent que havia abatut d'un tret a un gos que l'havia mossegat i que després l'havia cremat.

Davant d'això, els guàrdies civils van procedir a la detenció d'aquesta persona, com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal, castigat en el Codi Penal amb penes, quan es produeix la mort, que van des dels sis als divuit mesos de presó i dels dos a quatre anys d'inhabilitació especial per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la tinença d'animals.