Port Aventura va intentar mentir, però el vídeo que ha publicat George King confirma que el saltador britànic de 22 anys va escalar fins al capdamunt de l’atracció més alta d’Europa, la Red Force, del Ferrari Land de Port Aventura, i va saltar amb paracaigudes fins al pàrquing del parc temàtic de Salou i Vila-seca. Segons va avançar El Caso, ell i un altre jove espanyol, de 18 anys, van saltar-se totes les mesures de seguretat del parc d’atraccions de Tarragona i van entrar a Port Aventura i van escalar els més de 112 metres d’alt que fa.

Eren dos quarts de set del matí del passat dilluns, 4 de juliol. Des de dalt de tot, i tal com es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés El Caso, George King va saltar al buit amb un paracaigudes. Quan va arribar a terra l’estaven esperant membres de seguretat del parc, que van avisar els Mossos d’Esquadra, que el van detenir per un presumpte delicte de violació de domicili, per haver accedit al parc quan estava tancat. El seu còmplice, que va ser qui es va encarregar de gravar el salt des de terra, també va quedar arrestat.

 

Imatges del salt amb paracaigudes des de dalt del Red Force de Port Aventura / George King

 

En poques hores van ser entregats al jutge de guàrdia de Tarragona, que els van deixar els dos en llibertat, tal com ha explicat ell mateix, l’especialista en salts extrems, George Herny King-Thomson a El Caso. Assegura que el jutge l’ha deixat en llibertat amb l'acord que durant dos anys no torni a cometre cap delicte a l’Estat espanyol, un fet que, segons ell, l’obliga a deixar de fer salts a Catalunya.

El vídeo ja és viral

El vídeo del salt amb paracaigudes ja és viral, en un compte d’Instagram de més de 25.000 persones. Segons ha explicat ell mateix, feia anys que tenia ganes de fer el salt des de la Red Force, però una lesió ho va complicar. Aquest dilluns va complir el somni, tal com es veu al vídeo publicat del moment del perillós i arriscat salt. 

Port Aventura va intentar mentir

Des de Port Aventura van intentar desmentir la informació que tenia El Caso sobre el salt que havia fet George King des d’una de les atraccions més altes del parc temàtic per evitar haver de donar explicacions sobre un greu error de seguretat. Com es va poder colar al parc, que estava tancat, i escalar fins a dalt del Red Force Ferrari l’escalador, i després saltar, sense que ningú el pogués aturar? Els Mossos, d'acord amb el gabinet de premsa de Port Aventura, també van intentar evitar dir la veritat sobre el salt.

Catalunya, com la resta de l’Estat espanyol i diversos països d’Europa, estan en un nivell d’alerta 4 sobre 5 d’amenaça terrorista, un fet que encara fa més estrany que ningú pogués detectar i evitar que aquest conegut saltador arribés fins al més amunt de l’atracció més alta del parc i d’Europa. Per sort, les intencions de George Herny King-Thomson no eren dolentes del tot.

Ja té antecedents per escalar a Barcelona

L’any 2020 va escalar, sense cordes, l’antiga Torre Agbar, ara Torre Glòries. En aquell moment va ser interceptat per la policia i també va ser detingut. L’any 2021 va tornar a ser detingut pels Mossos d’Esquadra després d’escalar la façana de l’hotel Melià de Barcelona. Al seu país, a la Gran Bretanya, fins i tot va haver d’ingressar a presó després de ser detingut fent salts i escalant, sense mesures de seguretat, emblemàtics edificis.