Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada dos joves que han pogut saltar-se totes les mesures de seguretat del parc d’atraccions Port Aventura i han accedit a l’interior del parc per, segons ha pogut saber El Caso, escalar una de les atraccions més altes d’aquest parc de la Costa Daurada, en un important i perillós error de seguretat del parc temàtic de Salou i Vila-seca. A més, els Mossos d'Esquadra estan investigant si George King, un dels detinguts i conegut escalador britànic, tenia intencions de saltar amb un paracaigudes des d'aquesta atracció on ha estat detectat.

Al voltant de dos quarts de sis de la matinada la policia catalana ha rebut l’avís per part dels vigilants de seguretat de Port Aventura que havien detectat dues persones que havien pogut accedir al recinte del parc. Els Mossos han pogut confirmar que un dels dos intrusos era un conegut escalador, un home que ja tenia antecedents per haver fet escalades anteriors en altres punts elevats urbans, a la zona de Barcelona, i que després ho publica a les seves xarxes socials. El segon home detectat s’havia quedat a terra i havia enregistrat l'ascensió, segons també les informacions recollides pels Mossos d’Esquadra que han assistit a l’incident aquesta matinada.

Els dos joves, de 18 i 22 anys, un de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat britànica, han quedat arrestats, denunciats per un possible delicte de violació de domicili jurídic. Està previst que durant el dia d’avui passin a disposició judicial o que fins i tot quedin en llibertat, deixant sense efecte la detenció, abans de ser passats a disposició judicial, amb el compromís de presentar-se als jutjats quan siguin requerits.

El saltador ja té antecedents per fets semblants

Segons ha pogut saber El Caso un dels joves és George Henry King-Thompson, de 22 anys, nascut a Oxford, i conegut com a George King amb més de 25.000 seguidors a Instagram. King-Thompson ja va ser denunciat penalment per fets semblants els anys 2020 i 2021. L'any 2020 va pujar escalant la Torre Glòries de Barcelona, l'antiga Torre Agbar. Un amic seu el va gravar amb un dron. L'any 2021 va escalar l'Hotel Melià, també a Barcelona, on va acabar detingut.

TorreFlories
Imatge de George King escalant Torre Glòries, l'any 2020  / Cedida

Oficialment, el parc només confirma que els dos intrusos han pogut accedir al parc i quan han estat detectats s’ha alertat als Mossos d’Esquadra, que els han detingut a la zona del pàrquing, sense voler confirmar en quina atracció han pogut escalar i des de quina atracció volien saltar, per evitar l’efecte crida.

Amb tot, des del parc, tampoc han volgut confirmar els fets per evitar haver de donar explicacions sobre el greu error de seguretat que ha permès a dues persones no identificades poder accedir fins a l'interior del parc, que, en aquest cas, només tenien intencions de fer un vídeo, però que haguessin pogut tenir objectius molt més perillosos.

Melia2
George King arrestat, l'any 2021, després de pujar a l'hotel Melià / Cedida

Escalades sense cordes, molt perilloses i il·legals

Cal recordar que aquest tipus d'escalades sense corda i salts extrems, que són il·legals i de molt perill, tenen molts adeptes i generen desenes de milers de reproduccions i visualitzacions a les xarxes socials. Igualment, fonts de la policia catalana confirmen que l'escalada s'ha consumat i que ha pogut ser enregistrada. Ara investiguen si també han saltat amb paracaigudes o no, tot i que tot fa pensar que sí. Quan quedin en llibertat podran fer públiques les imatges enregistrades, que era també el seu propòsit, es podrà sortir de dubtes.