Detingut per sacrificar una cabra i abandonar el cadàver en un parc periurbà de Granada. La Policia Nacional ha arrestat un home de 44 anys, nacionalitat espanyola però d'origen cubà, que es va presentar com a santer ioruba i portava un animal mort que anava a llençar a la zona verda de la ciutat perquè altres animals eliminessin les restes. Pel que sembla, i segons ha informat el cos policial, va ser localitzat durant la nit pels vigilants de seguretat i tot apunta que es tractaria d'un ritual de santificació relacionat amb algun tipus de curació i ofrenes als esperits, coneguts com a Orixàs (esperits enviats pel creador suprem, Olodumare).

Abandona el cadàver de la cabra perquè el devorin altres animals

Els vigilants de seguretat del parc de Granada van alertar la Policia Nacional després de descobrir l'home llençant des d'un vehicle un cos ensangonat, que va resultar ser una cabra. Els agents es van personar al lloc i el van detenir, moment en què se'n van adonar que anava acompanyat per una dona i dos de menors d'edat. Durant la seva identificació, va explicar que era un santer ioruba -una sèrie de creences i tradicions espirituals originàries de l'Àfrica Occidental amb gran influència al Carib hispà i al Brasil- i que venia de realitzar un ritual per a les persones que anaven amb ell a l'automòbil.

Però no va acabar aquí la cosa. El suposat santer va relatar als policies, a més, que la cabra sacrificada l'hi havia comprat a un amic i l'havia matat al seu domicili seguint un ritual que a més exigia que deixés les restes en un cruïlla de camins perquè el devoressin altres animals. Davant d'aquestes declaracions, la Policia Nacional va registrar el cotxe, concretament el maleter on portava les restes de l'animal, i van trobar una olla amb sang, restes vegetals, minerals i petxines marines, i el punyal per al ritual, així com una maraca i diverses ampolles de begudes alcohòliques.

Detingut per maltractament animal a Granada

L'home de 44 anys, nacionalitat espanyola i d'origen cubà, va ser detingut acusat de maltractament animal. L'arrestat no té antecedents penals i ja ha passat a disposició judicial com a suposat autor del sacrifici de la cabra i per haver abandonat el cadàver al bell mig d'un parc periurbà de Granada.