La Policia Nacional ha detingut un home de 54 anys acusat d'intentar matar la seva mare a la localitat de Santa Fe, a Granada, fent explotar casa seva amb una bomba casolana que havia fabricat especialment per l'ocasió. Els fets van tenir lloc a principis del passat mes de febrer, quan l'home va dissenyar una combinació de bombones de butà i brasers elèctrics que havien de provocar la deflagració de l'habitatge i la mort de l'octogenària. No obstant això, un veí de la dona va detectar la forta olor de gas butà abans que arribés a produir-se l'explosió fatal, la va rescatar i va alertar els serveis d'emergències.

Ràpidament, efectius de la Policia Nacional es van desplaçar al domicili, on van trobar set bombones de butà amb les claus de pas obertes. Els agents van tancar-les i van obrir portes i finestres per ventilar l'habitatge. Al cap d'unes hores, quan tot el gas tòxic ja havia marxat, es van encendre diversos brasers elèctrics que hi havia connectats en programadors horaris i que estaven col·locats de manera estratègica perquè fossin els detonants de l'explosió amb el gas que s'havia acumulat. La mateixa víctima, que va haver de rebre atenció mèdica per haver inhalat el gas durant tota la nit, va explicar als agents entre llàgrimes que tot ho havia dut a terme el seu fill.

El fill es va intentar suïcidar

Quan els agents de la Policia Nacional van anar a detenir al fill, però, ja havia escapat fins a la localitat de Mazarrón, a Múrcia. Allà, l'home es va intentar suïcidar llençant-se amb la moto contra un camió. A conseqüència del xoc, va resultar ferit crític i va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en un centre hospitalari de Cartagena, on ha estat rebent atenció mèdica durant un mes. Un cop ja ha rebut l'alta i ha tornat a Granada, ha quedat detingut acusat d'un intent d'homicidi dolós. L'home, de nacionalitat espanyola, no tenia cap antecedent policial fins aquest moment.