Ryan Grantham, actor canadenc conegut pels seus papers en la sèrie de Netflix 'Riverdale' o 'El Diari de Greg', ha estat condemnat a cadena perpètua pel Tribunal Suprem de la Colúmbia Britànica, situat a Vancouver (Canadà), després d'haver admès cometre l'assassinat de la seva mare dos anys enrere, el 2020. Després d'aquest macabre crim, Grantham també va conspirar per assassinar Justin Trudeau, el primer ministre canadenc, arribant a conduir diverses hores fins a l'habitatge del ministre amb un carregament d'armes de foc. L'actor, de 24 anys, passarà la resta de la seva vida entre reixes, i no serà fins a d'aquí a 14 anys que el tribunal considerarà la possibilitat de donar-li la llibertat condicional.

L'actor Ryan Grantham va disparar a la seva mare al clatell, el va gravar en vídeo i va fumar-se un porro després

El macabre crim que l'actor va cometre contra la seva mare es remunta al mes de març de l'any 2020. La mare de Ryan Grantham, Barbara Waite, una dona de 64 anys, tocava el piano tranquil·lament a casa seva sense saber que el seu propi fill estava darrere d'ella armat amb una pistola. En qüestió de segons, Waite queia a terra, morta, després que Grantham li disparés un tret al clatell. L'actor va gravar el moment en una càmera GoPro; en el pertorbador vídeo, Grantham mostra el cadàver de la seva mare i confessa "en directe" l'atroç crimen. A continuació, segons va declarar el noi a la policia, i tal com recull La Vanguardia, l'actor va anar a comprar cervesa i marihuana, va veure Netflix, i va experimentar amb còctels Molotov. Després, va tapar el cos de la seva mare amb un llençol i se'n va anar a dormir.

L'endemà del crim, Ryan Grantham planejava assassinar Justin Trudeau, el primer ministre canadenc

La història no acaba aquí, i és que l'endemà d'haver assassinat a sang freda a la seva mare, Ryan Grantham va carregar tres pistoles, 12 còctels Molotov i municions al cotxe, emprenent una llarga marxa fins a una de les residències de Justin Trudeau, el primer ministre canadenc, amb la intenció de cometre un atemptat contra Trudeau. Abans, però, va col·locar un rosari al piano de la seva mare i va envoltar el cos d'aquesta amb espelmes enceses. A mig camí va canviar d'idea, i va planejar cometre l'atemptat o bé a les portes de la universitat on havia estudiat, la Universitat Simon Fraser, o bé en el pont Lions Gate. Finalment, però, va acabar lliurant-se al Departament de Policia de Vancouver, confessant haver assassinat la seva mare.

Davant dels agents, Grantham va confessar el macabre assassinat de la seva mare, així com el seu pla per acabar amb el primer ministre canadenc, i el de cometre un atemptat en llocs públics. Per tot això, el jove ha estat jutjat i condemnat a cadena perpètua.

Abans d'assassinar la seva mare, Grantham va passar mesos fumant porros i desenvolupant idees homicides

Encara que el mòbil del crim no està clar, diverses persones apunten que, abans d'assassinar la seva mare, l'actor Ryan Grantham havia entrat en una espiral de consumir marihuana constantment i veure vídeos de violència extrema a Internet. Aquest context va portar que l'actor desenvolupés pensaments suïcides i idees homicides. La jutgessa del cas ha atribuït a la "gràcia salvadora" el fet que Grantham estigués prou "aferrat a la realitat" per no cometre un magnicidi com el que tenia planejat.