Més enllà de la seva reputació i de dividir l'opinió pública, la bufetada de Will Smith a Chris Rock a la gala dels Oscar ha suposat un gran cop als seus negocis. Dues grans productores, amb qui tenia projectes en funcionament, han frenat les seves operacions amb l'actor nord-americà, que va reaccionar violentament i va escandalitzar al món sencer després d'una ofensiva broma del presentador dels premis cap a la seva dona, Jada Pinkett.

La sagnia econòmica de Will Smith després de la bufetada a Chris Rock

Així s'ha pogut saber més d'una setmana després del moment que s'ha repetit en bucle als mitjans, xarxes socials i converses per tot el món. Will Smith, que guanyava el seu primer Oscar aquest 2022 pel paper protagonista a la pel·lícula El método Williams, que narrava la història del pare i entrenador de les arxiconegudes tenistes, les germanes Serena i Venus Williams, no ha perdut només el respecte de l'opinió pública, sinó que ara comença una sagnia econòmica que li planteja un futur fosc.

Chris Rock Oscar 2022 / Europa Press

Chris Rock va rebre una bufetada de Will Smith als Oscar / Europa Press

Les productores Netflix i Sony han paralitzat ara dos grans projectes en què Smith estava participant, i de moment es desconeix si serà per sempre. La nova producció de la plataforma de streaming més coneguda, Netflix, anomenada Fast and Loose, ha suspès el projecte després de la bufetada a Chris Rock per part de l'actor que anava a protagonitzar el thriller d'acció. Tanmateix, no es deu exclusivament a l'escàndol als Oscar, que només ha estat el detonador, ja que la setmana anterior el director David Leitch abandonava el projecte.

Perd dues pel·lícules una setmana després de l'escàndol als Oscar

Ho feia per centrar-se en una altra pel·lícula anomenada Fall Guy, protagonitzada per Ryan Gosling i produïda per Universal, i juntament amb el ridícul de Smith als Oscar i la impossibilitat de trobar substitut al comandament de la pel·lícula, sembla que el futur de Fast and Loose està destinat al fracàs. L'altra gran pèrdua artística de l'actor ha estat per part de Sony, que ha suspès temporalment el nou episodi de Bad Boys o Dues policies rebels, que era el quart de la saga i que Will Smith protagonitzava al costat de Martin Lawrence des de fa vint anys.

Will Smith i Jada Pinkett / Arxiu|Arxivament

L'acudit contra la seva dona, Jada Pinkett, va desencadenar la bufetada que ha escandalitzat al món sencer / Arxiu

Aquestes dues pèrdues, que de moment són temporals, però podrien allargar-se de forma indefinida, suposen una sagnia d'ingressos per a l'actor, que només compta amb un projecte més, la pel·lícula per a Apple TV Emancipation, dirigida per Antoine Fuqua i que ja ha passat a la fase de postproducció, per la qual cosa la bufetada viral no hauria afectat el rodatge i producció del film, que relata la història basada en fets reals d'un esclau que fuig de Louisiana el 1863 per arribar al nord. Una imatge de la seva esquena plena de fuetades es va convertir a tota una icona de la lluita abolicionista de l'esclavisme.

El fre sobtat a les produccions és només una de les conseqüències de la seva actitud als Oscar, on a més de ser condemnat per celebritats i institucions, s'ha obert una investigació sobre els fets, a més d'un expedient disciplinari per "violacions dels Estàndards de Conducta de l'Acadèmia". Després d'una setmana frenètica, ell mateix renunciava a l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood, mentre Chris Rock es fa ric a costa de l'agressió.