Rosari Bravo, l'àvia de 97 anys que va ser desnonada per error fa dos mesos a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), recuperarà les seves pertinences segons ha dictaminat el jutge. El jutjat d'instrucció número 8 de la localitat ha declarat nul·la l'acta de llançament del pis i ha ordenat la devolució de les seves pertinences.

Rosari, deshauciada per error / Informatius Telecinco

Rosario, desnonada per error / Informatius Telecinco

Rosario recorda amb angoixa el mal tràngol. L'anciana va tornar a casa seva després de passar uns dies amb el seu fill i es va trobar que les autoritats s'havien emportat totes les seves pertinences. En lloc de desmantellar l'àtic primera, van buidar el sobreàtic primera. Ara Rosario anhela recuperar les seves pèrdues, no econòmiques, sinó sentimentals.

Llibre, retrat del seu marit, diners...

La família de Rosario va interposar una denúncia penal contra totes les parts que van intervenir per delicte de prevaricació, robatori, furt i violació de domicili, recull Telecinco. També han lamentat que la propietat del pis hagi donat l'esquena a la inquilina després de la cadena d'errors que la va deixar al carrer. La Fiscalia ha iniciat ara la via penal per aclarir què ha succeït amb les coses de Rosario, que quaranta dies després del desallotjament continuen sense aparèixer.

"Venir aquí i no veure les meves coses em costa molt. Tinc una malestar que no sé si el podré superar", explica Rosario a Informativos Telecinco. Reconeix que no dorm, que no se li'n va del cap l'ocorregut i que no pot parar de plorar.

El que més enyora Rosario és "el llibre que estava escrivint" i l'únic retrat que tenia del seu marit.

A més dels electrodomèstics i altres béns "substituïbles" i l''insubstituïble' llibre de memòries, també es van portar joies o diners en efectiu que guardava per la casa.

Rosari i el seu fill / Informatius Telecinco

Rosari i el seu fill / Informatius Telecinco

Fa dos mesos que Rosario viu amb el seu fill després del desnonament

Desnonament per error

Ni la comitiva judicial ni el responsable de la propietat no es van adonar de la colossal equivocació.

Rosario era a casa el seu fill, Emiliano Caballero, quan el desnonament va començar. Va ser aquest el primer que es va adonar que passava una cosa estranya després de tornar a casa de Rosario. El fill explica que en arribar no va poder obrir la porta i, en fixar-s'hi d'aprop, va veure que algú havia canviat el pany. "Primer vam pensar que havien ocupat la casa", afirma Emiliano. Després, però, van trucarals propietaris del bloc per esbrinar què passava i van adonar-se'n que havien desnonat el pis de Rosario per error. 

Rosari, deshauciada per error / Informatius Telecinco

Rosario, desnonada per error / Informatius Telecinco

Raúl Caballero, net de l'afectada, va lamentar la falta d'atenció dels responsables del desnonament al programa 'Planta Baixa' de TV3. Rosario fa 60 anys que hi viu a l'habitatge. Ara s'ha quedat sense res. A la seva habitació tan sols hi queda un crucifix. "Li han buidat tot el pisTota la seva vida ha desaparegut, no li queda res", relata Raúl.

A les bones o a les dolentes

Segons l'advocat de la família, Jesús Rodríguez, no ha estat possible resoldre el conflicte "a les bones" i ha avançat que en les properes setmanes presentaran una altra denúncia civil "pels béns sostrets i el dany moral".

A més d'ordenar la devolució de les pertinences a Rosario, el jutjat també ha condemnat la propietat a abonar els costos del procés. A més, ha estat admesa la seva demanda penal pels fets i el jutge ha ordenat una investigació de l'ocorregut.