El departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya no descarta poder sancionar la interna de la presó de Tarragona, Mas d’Enric, l’assassina Rosa Peral, per haver concedit una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio de Ricard Ustrell. El programa va peticionar entrevistar-la però el departament ho va prohibir, tot i que la condemnada ho havia acceptat. Tenint en compte que Serveis Penitenciaris, que depén del departament de Justícia, havia prohibit l’entrevista, Peral va respondre a la trucada de Ricard Ustrell i el programa la va enregistrar. Ara Peral s'enfronta a una falta greu.

L’entrevista prohibida, dimecres a Catalunya Ràdio

L’entrevista amb l’assassina més mediàtica dels darrers anys a Catalunya s’emetrà durant el programa d’aquest dimecres al matinal de la ràdio pública. Després de l’estrena a Netflix de la sèrie El cuerpo en llamas el ja conegut crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha tornat a l’ull de l’huracà per com la producció dibuixa a l’exagent de la Guàrdia Urbana. Rosa Peral era agent de la policia de la capital de Catalunya quan va assassinar l’home amb qui mantenia una relació sentimental. Ho va fer a quatre mans amb el seu amant, i company de patrulla, Albert López.

Rosa Peral va intentar evitar que la sèrie de Netflix es pogués arribar a estrenar, però sense sort ni encert. Errors per part de la seva defensa, liderada ara per Núria González, no van ajudar i finalment dos jutjats diferents, a Barcelona i Vilanova i la Geltrú -el partit judicial on vivia abans de ser detinguda- no van admetre la petició cautelar de segrestar la sèrie per la demanda contra el dret a l’honor que havia presentat l’assassina Rosa Peral. La idea de la condemnada era poder rendibilitzar la sèrie i poder-ne cobrar drets per la delicada situació econòmica. 

Amb tot, però, si acaba passant, un jutjat de Barcelona ja ha ordenat que s’embarguin tots els diners que puguin rebre ella i Albert López, per drets i que serveixen per pagar la indemnització que deuen a la família de la víctima.

Peral ha vist la sèrie de Netflix?

Una de les peticions que va fer Peral a la productora que va fer la sèrie de Netflix va ser poder visionar els vuit capítols abans de l’estrena, però no se’n va ensortir. Si Peral no ha contradit cap de les normes de la presó de Mas d’Enric, tot fa pensar que no ha pogut veure encara la sèrie. Les presons de Catalunya tenen accés a plataformes com Movistar+ però no, en canvi, a plataformes de vídeo com Netflix. Tot i això, ningú té la seguretat que Peral no s’hagi saltat les normes de la presó de Tarragona. Qui sí que ha vist la sèrie és el pare de Peral, que també a Catalunya Ràdio, ha assegurat que no la reconeix a la producció de Netflix.

Peral i López, assassins de Pedro Rodríguez

Rosa Peral i el seu amant, Albert López, van ser condemnats per l’Audiència de Barcelona per l'assassinat de Pedro Rodríguez el primer de maig de 2017. Després d’agredir-lo fins a la mort al garatge de casa d’ella van intentar desfer-se del cadàver cremant-lo a l’interior d’un cotxe al pantà de Foix, al Penedès. Van intentar embolicar en el crim a l’exparella de Peral però els Mossos els van detenir els dos, van ingressar a presó i, després del judici, van ser condemnats a 20 i 25 anys de presó, respectivament.