Rosa Peral podria tornar a asseure's a la banqueta dels acusats d'un judici molt aviat. La titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Tarragona ha conclòs, en una interlocutòria, que la condemnada a 25 anys de presó pel crim de la Guàrdia Urbana i el seu pare podrien ser autors d'un delicte d'insolvència punible. Per això, el jutge dona deu dies a la Fiscalia i l'acusació particular perquè demanin l'obertura de judici oral a través del seu escrit d'acusació. De fet, el traspàs de béns al seu progenitor ja era un tema recurrent en el cas.

D'aquesta forma, Rosa Peral va cedir el cotxe al seu pare i també va traspassar la meitat de la seva casa a Vilanova i la Geltrú (Garraf). El jutge ha estimat que el febrer de 2021, sent coneixedors de la condemna i de la quantia fixada per a la indemnització, van acordar una sèrie de moviments econòmics per "dificultar els embargaments acordats" en cas d'impagament per responsabilitat civil. Aquest va ser un dels últims moviments, suposadament, abans de ser condemnada a 25 anys de presó per assassinar el maig de 2017, juntament amb l'exagent de la Guàrdia Urbana Albert López, la seva exparella Pedro Rodríguez.

Diners abonats per Rosa Peral com a indemnització pel crim

Tot això es va descobrir quan la família de la víctima va demanar per escrit l'embargament de la meitat de l'habitatge de Rosa Peral a Vilanova i del seu cotxe. Poc després es van adonar que aquests béns ja no eren al seu nom sinó al del seu progenitor. De fet, la condemnada ha abonat només 1.655,92 euros de la responsabilitat civil fixada a la condemna, mentre que l'altre condemnat, que fa relativament poc va admetre el crim, Albert López, ha abonat uns altres 1.675 euros.

La jutgessa de Tarragona subratlla la seva interlocutòria que en aquests moments Rosa Peral "manca de patrimoni o capacitat econòmica" per afrontar la responsabilitat civil que se li va imposar a la sentència i considera que en traspassar els béns al seu pare, tots dos podrien haver comès un delicte d'insolvència punible, per la qual cosa és procedent preparar el judici oral contra ells. A la seva declaració com a investigada per aquest fet, tal com explica EFE, Peral va al·legar el passat 24 de gener al jutjat tarragoní que va transferir la meitat de la casa al seu pare davant de la previsió que tindria problemes per fer front a la hipoteca, per la qual cosa creia que així evitaria perdre l'immoble.