Rosa Peral aconsegueix la seva primera victòria contra Netflix. L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a la condemnada pel mediàtic crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona i ha admès ara que la demanda que va presentar perquè se suspengués cautelarment l'estrena de la sèrie El cuerpo en llamas de la plataforma audiovisual hauria d'haver-se tramitat. Així ho ha estimat en una interlocutòria la Secció 19a, partint del recurs que l'exguàrdia urbana va presentar contra el Jutjat d'Instrucció i Primera Instància de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i que va ser desestimat el mes de setembre passat.

Recurs de Rosa Peral per a la suspensió de la sèrie de Netflix

Al recurs de Peral desestimat al setembre, demanava mesures cautelars de la condemna pel crim, per no haver prestat la quantitat econòmica en dipòsit (caució) que es requereix per plantejar accions legals d'aquest tipus. Malgrat això, l'advocada de la condemnada al·legava que ella no podia prestar l'import perquè és a la presó i pendent de pagar 800.000 euros d'indemnització per l'assassinat de la seva exparella, també agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i a qui va matar juntament amb un company. Què va succeir finalment amb la sèrie de Netflix?

El cuerpo en llamas es va estrenar, com estava previst, el passat 8 de setembre a Netflix. Ha estat una de les produccions més reeixides de la plataforma estatunidenca. Però abans de l'estrena, Peral va sol·licitar mesures cautelars perquè no s'emetés per diverses raons, entre d'altres perquè feia referencia les seves dues filles menors. El jutjat de Vilanova i la Geltrú va desestimar les mesures cautelars, però ara l'Audiència de Barcelona ha admès la demanda a tràmit i recorda que el tribunal del Garraf havia de decidir primer si procedia a l'adopció de les mesures de l'exguàrdia urbana, sense escoltar els arguments de Netflix, i posteriorment convocar les parts a la preceptiva vista per discutir les al·legacions relatives al tipus i import econòmic en dipòsit.

Admet a tràmit la petició de Rosa Peral

Per tot això, la sala de l'Audiència de Barcelona ha deixat ara sense efecte la interlocutòria recorreguda del Jutjat d'Instrucció i Primera Instància de Vilanova i la Geltrú i ha ordenat admetre a tràmit la petició de Peral. Això suposa una primera victòria legal contra la sèrie de Netflix, plataforma a la qual va sol·licitar veure El cuerpo en llamas abans de la seva emissió.