Una parella de l'Argentina dona en adopció la seva porqueta i acaba esquarterada i llesta per menjar. Els animals que tenim com mascotes agafen un lloc important i fins i tot essencial a les nostres vides o a la família. Per això mateix, els propietaris de Roma, una raça de porc petit que va créixer més del normal, van decidir donar-la en adopció després de quedar-se sense espai per poder tenir-la a casa en bones condicions. Mariela, la seva ama, va cercar qui seria el millor amfitrió per l'animal i finalment va deixar-se-la a un conegut: el familiar d'un amic del seu nòvio, Facundo. Les úniques condicions que va posar van ser: tenir suficient espai a casa, temps per dedicar-li i molt amor.

Facundo va deixar d'enviar missatges i ara són a la justícia per la mort de Roma

Però la història, que va començar amb enviaments de fotografies del nou amo amb Roma, on se'ls veia molt contents a tots dos junts, va acabar amb la porqueta esquarterada en un escorxador. De fet, van haver-hi indicis, perquè Facundo des que va fer-se càrrec de l'animal el 5 de gener va mantenir un contacte habitual i diari amb la parella, fins que va cansar-se de tenir-la a casa i van deixar de rebre missatges i imatges d'ella. Tant és així que a les xarxes va fer-se viral un àudio de WhatsApp al qual un conegut explicava com el nou amo va fer-los arribar fotos pel grup de la porqueta instant a que fossin preparant aigua bullent per matar-la i fer-la a la graella. I, tot i que no va ser ben bé així, sí que se la va menjar un cop li van treure la vida.

Pel que sembla, i segons ha explicat i denunciat a xarxes socials el president de la Fundació Planeta Vivo, Fernando Pieroni, la porqueta era molt inquieta pel seu gust i va terminant cansant-se d'ella. "La va portar a un escorxador i se la va donar amb la condició que li donés uns bons trossos de carn per ell", ha assegurat. D'altra banda, el nou amo, que presumptament se la va menjar, ha asseverat que mai va adoptar a Roma i que la fotografia que circula per Internet està manipulada. L'home no ha volgut fer més declaracions al respecte, només que el cas està en mans dels seus advocats i que tot ha estat una operació informativa contra ell. Pieroni ha recordat que Mariela, la seva anterior propietària, està molt malament i que "va rebre amenaces i denúncies per difamació". Ara només esperen a la justícia, tot i que més enllà de les fotografies que Facundo va publicar a Instagram no ha transcendit cap més detall de la mort de la petita Roma.