El quilòmetre 28 de l'autovia A-2, a Alcalá de Henares, va presenciar aquest dissabte un xoc mortal. Un presumpte kamikaze, Roly Heredia, va conduir en direcció contrària fins a envestir el cotxe del Yassine, causant la mort dels dos.

Roly, l'anestesista kamikaze d'Alcalá de Henares

L'avís d'Emergències Madrid informava dissabte d'un accident de trànsit en la A-2 d'Alcalá de Henares, en el qual dos turismes havien xocat frontalment i els seus dos conductors, de 39 i 35 anys, havien mort.

Els cotxes van quedar destrossats i els bombers van haver d'extreure els cossos de l'interior dels vehicles.

Kamikaze Alcalá de Henares / 112 Comunitat de Madrid

Dissabte van morir dues persones després de xocar frontalment els seus cotxes en la A-2 de Madrid, en la que Roly circulava en direcció contrària / Emergències Madrid

El conductor es deia Roly Heredia, de 35 anys i nacionalitat boliviana, i era metge anestesista.

Quan tornava de la feina va circular amb el seu Nissan Juke durant més de dos quilòmetres en direcció contrària per la via en la qual va acabar estampant-se amb el Wolkswaggen Passat de Yassine Tabibi, un soldador marroquí de 39 anys, que tornava de resar en una mesquita, segons informa el mitjà El Mundo.

En declaracions al mitjà citat, la família de Roly descarta que l'actitud de kamikaze fos a propòsit, ja que una estona abans havia trucat a la seva dona per dir-li que ja havia acabat de treballar i que anava per a casa.

"Era un tipus conscient i raonable, sense antecedents de trànsit"

El seu germà, que va declarar des de Sucre, Bolívia, afirmava que Roly era "un tipus conscient, raonable, que mai no va tenir antecedents en trànsit".

El mort feia deu anys que vivia a Espanya, va aprendre la professió d'anestesiòleg a l'hospital madrileny 12 d'octubre i actualment treballava en diverses clíniques privades.

Feia 13 anys que es va casar amb la seva dona, boliviana i metgessa a l'hospital de La Paz, amb la qual va tenir una filla de 5 anys.

El dia anterior, Dia del Pare, havia parlat amb els familiars de Bolívia per telèfon i ningú no va notar gens estrany, declaren enmig.

El germà defensa la memòria del Roly al·legant que "va ser el millor alumne de la seva universitat i un dels millors estudiants de Sucre".

Yassine, el soldador marroquí mort en ser envestit

Per la seva part, la família de la víctima, Yassine Tabibi, de 39 anys, acusa Roly d'haver-ho fet de forma intencionada.

En declaracions també a El Mundo, Mohamed, el seu germà, va confirmar que creien que "no se'n pot anar tant temps per la carretera al revés. Això ha estat com un assassinat, ens agradaria saber per què ha fet això, és tot molt estrany, si es va equivocar s'hauria d'haver parat i en canvi anava molt ràpid, només cal fixar-se en com van quedar els cotxes".

Al Yassine l'havien fet fora de la feina aprofitant una baixa mèdica per una psoriasi greu que patia, denúncia Mohamed.

Portava a Espanya des de 2008 i es va casar i va tenir dos fills, d'un i tres anys. Feia una setmana que s'havia mudat a Alcalá de Henares des de Toledo.

Tornava de resar en una mesquita i havia trucat a la seva dona

El germà de la víctima explica al mitjà citat que al Yassine "li quedaven mil metres per sortir de la A-2 i prendre la desviació cap a Alcalá. Dissabte em va dir que se n'anava a la mesquita de Parla per resar a les vuit de la tarda i que després se n'aniria a casa".

Mesquita Madrid / Wikimedia

El Yassine havia anat a resar a la mesquita de Parla i en tornar va morir després de ser envestit pel cotxe contra direcció de Roly / Wikimedia

Minuts abans de la tragèdia també va trucar la seva dona, com el Roly, per dir-li que tornava ja.

L'esposa va trucar contínuament al seu mòbil, que sonava al lloc de l'accident, fins que la Guàrdia Civil es va personar a casa seva a les dues de la matinada per comunicar-li la mort del seu marit.

"Tota la família està destrossada"

"La seva dona està molt, molt malament i la meva mare també es troba fatal. Tota la família està destrossada", diu el germà. Ara tramiten el trasllat de les restes del Yassine a Rabat, Marroc.

L'home s'estava recuperant d'una psoriasi greu al mateix hospital en el qual es va formar Roly, el 12 d'octubre. Estava a punt de finalitzar el tractament i gairebé no li quedaven ferides a la pell.

Control Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga el presumpte atac kamikaze en la A-2 d'Alcalá de Henares, on el Roly va envestir el cotxe del Yassine / Guàrdia Civil

Una desena de persones van trucar dissabte a la nit a emergències avisant que un Nissan Juke granat circulava en direcció contrària, cap a Madrid, per la A-2. La infracció va durar uns dos minuts i va recórrer dos quilòmetres, aproximadament, fins que va envestir el cotxe del Yassine i els dos van morir en l'acte.

Els agents de la Guàrdia Civil de Trànsit continuen cercant pistes per aclarir com va entrar Roly a la A-2 i com van ser les circumstàncies de l'incident.