La Guàrdia Civil ha detingut un home de 35 anys que conduïa per l'AP-7 amb 7,785 quilos de cocaïna amagats entre les rodes davanteres del seu cotxe. La detenció es va produir aquest passat dimecres a la Jonquera (Alt Empordà), quan agents del cos armat van fer aturar un vehicle amb matrícula alemanya que es disposava a creuar el pas fronterer en direcció a França. Els policies van comprovar la identitat del conductor i van fer un registre del cotxe, però no hi van veure res sospitós a l'interior. Durant la intervenció, però, els gossos detectors de narcòtics anaven insistentment cap a les rodes davanteres del cotxe, com si allà si estigués amagant droga.

Els agents van procedir a fer una inspecció més detallada i van desmuntar les rodes davanteres del vehicle per comprovar si amagaven alguna substància estupefaent. Com bé apuntaven els gossos detectors de narcòtics, es va localitzar droga amagada entre els neumàtics a la zona del pas de cada roda. Concretament, eren uns set paquets de cocaïna amb un pes total de 7,785 quilos. A conseqüència de la troballa, el conductor del vehicle va ser detingut acusat d'un delicte contra la salut pública, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat. La droga intervinguda ha passat a mans del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Tunejar el cotxe per amagar la droga, l'última moda

Amagar la droga entre les rodes és una forma de camuflar-la perquè no la detectin, però no és tan efectiva com tunejar el cotxe sencer per poder-la amagar en condicions. Això és el que feia una organització criminal descoberta pels Mossos d'Esquadra, que aquest passat dimecres van poder intervenir un quilo de cocaïna i 32.400 euros amagats en un cotxe a Lleida d'aquesta manera. Els narcotraficants modificaven els cotxes amb amagatalls secrets construïts en la mateixa estructura del cotxe, normalment sota les moquetes. És el que es coneix com a "caletes" i que permet camuflar la droga sense ser detectada.