Les xarxes socials han tornat a fer la seva màgia. Un pagès de l'Urgell va denunciar a X el robatori del seu tractor el passat 20 de gener. El lladre va emportar-se el vehicle quan estava aparcat davant d'un magatzem a Nalec, deixant l'agricultor lleidatà sense la seva principal eina de treball. La víctima, Xavier Figuerola, no va dubtar a denunciar els fets a la plataforma abans coneguda com a Twitter, adjuntant fotografies del tractor, amb la matrícula inclosa, per si algú de la zona el veia i el podia recuperar. 

Aquest dijous, una persona va contactar amb Figuerola per donar-li la millor notícia de la setmana: havia trobat el tractor amagat en un canyissar al costat del riu, entre els municipis d'Arbeca i La Floresta, a les Garrigues, a uns 20 quilòmetres d'on va desaparèixer originalment. 

Donava per perdut el vehicle 

Malgrat haver fet una crida a les xarxes socials, aquest pagès de la comarca de l'Urgell no tenia moltes esperances de recuperar el seu tractor. "Suposo que deu estar tancat a l'espera de carregar-lo en algun camió i vendre'l fora", va assumir a la piulada. 

I durant cinc dies va estar patint per la sort que havia corregut el tractor. No obstant això, el passat dijous, va ocórrer el miracle. Un ciclista que passava per una zona de canyes va fixar-se que hi havia un vehicle gran mig amagat. L'home havia vist el post original de Figuerola, que va acumular més de 220.000 visualitzacions, i, sospitant que podria tractar-se del tractor en qüestió, va apropar-se per assegurar-se. I, efectivament, era el New Holland blau que havien robat dies abans. 

Tot i que la matrícula havia estat arrencada en un intent per a dificultar la identificació del vehicle, no hi havia cap dubte. Era el tractor de Xavier Figuerola. Després de la troballa, el ciclista es va posar en contacte amb el propietari del tractor, que el va acabar recuperant. "Ja el tinc a casa" va anunciar Figuerola a X.