Un lladre va llençar una potencial fortuna en un descampat per no comprendre el que havia robat. El passat dilluns, Jaume Norberto, afinador de pianos de professió, va denunciar a les xarxes socials que algú li havia forçat el cotxe a Vic (Osona) i s'havia emportat una maleta negra plena d'eines valorades en més de 6.000 euros. L'equipament furtat, en tant que molt específic per a la seva feina, a simple vista no tindria molt valor per la persona que se l'havia emportat, i Jaume n'era molt conscient. "No en fotran res, però a mi m'han arruïnat" lamentava en una publicació a X (abans Twitter). 

I, efectivament, el lladre, que segurament s'havia pensat que el maletí estava ple de diners, en obrir-lo es va emportar una desagradable sorpresa en trobar-se tot ple de tornavisos, claus i martells d'afinar, brotxes i altres eines que no tindria ni idea per a què serveixen. Com va preveure el propietari d'aquest equip, la persona no va saber què fer amb tot això. Desconeixent el valor real del botí, va llençar-ho tot en un descampat del municipi, probablement decebut i llest per a fer un nou assalt, en la seva opinió, més fructífer. 

Més de 15 anys de feina recollits en una maleta 

A banda del valor econòmic del contingut de la maleta, Jaume Norberto va lamentar sobretot haver perdut una col·lecció d'eines i instruments aplegats durant més de 15 anys de feina com a afinador de pianos. Ràpidament, va acudir a la comissaria de Mossos d'Esquadra a posar una denúncia formal, però també va compartir el que li havia passat a xarxes. "He arreglat molts pianos i conec molts artistes i músics. Vaig fer el tuit i es va convertir en una bola de neu bestial", ha explicat a Informativos Telecinco

 

Gràcies a aquesta decisió, la seva història té un final feliç. Els més de dos mil retuits que va acumular la seva publicació en poques hores van fer efecte, i l'endemà Jaume Norberto va rebre la millor notícia possible. Un noi, veí de Vic, va posar-se en contacte amb ell per dir-li que havia trobat la maleta mentre passejava per un descampat, prop de l'Hospital Universitari de Vic. "Era tota una vida. Sense aquesta maleta, d'avui a demà em quedava sense poder treballar". Afortunadament, Norberto va poder tornar a la feina després de recuperar el seu preuat maletí, indispensable per a un afinador de pianos.