Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou assalt violent contra turistes per robar-los el rellotge. No és el primer cop, però en aquesta ocasió el cas ha saltat fronteres. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, aquest cap de setmana un home de nacionalitat pakistanesa i canadenca, director d'una consultora-assessoria financera d'alt nivell amb seu a Toronto, al Canadà, va ser agredit amb una arma blanca per robar-li el rellotge al passeig Marítim de Barcelona. L'home estava allotjat amb la seva parella i els seus fills a l'Hotel W, gaudint de les seves vacances.

Atraquen a punta de ganivet un empresari del Pakistan a Barcelona

Es tracta d'un home de 51 anys que estava passejant amb el seu fill per aquesta zona de la Barceloneta, per davant de la discoteca Opium, aquest cap de setmana, quan un jove, amb el cap tapat amb una gorra, el va assaltar a punta de ganivet.

El lladre, segons consta a la denúncia a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, es va poder fer amb el rellotge, un Rolex Oyster, valorat en 40.000 euros. Durant l'assalt, el lladre va ferir la víctima, fent-li un tall a la mà. L'home va haver de ser atès ferit lleu a l'Hospital del Mar. En la declaració davant dels Mossos, la víctima va assegurar que el lladre va fer el gest de voler-lo apunyalar a la zona del pit, però que ell es va apartar.

Rolex

Un Rolex Oyster, semblant al que portava l'home assaltat a Barcelona / ElCaso.cat

Els Mossos busquen l'autor de l'agressió

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i busquen, amb les càmeres de seguretat de la zona, l'autor o els autors del robatori i de l'agressió. La descripció que ha fet l'home del seu assaltant pot ser clau per poder-lo enxampar. Els investigadors de la policia catalana tenen arxius replets de fotografies dels lladres de rellotges habituals que actuen al centre i a la costa de Barcelona. La majoria són de nacionalitats del nord d'Àfrica i els seus objectius acostumen a ser turistes.

Lista Relojes Tremall

Imatge dels lladres de rellotges més habituals del centre de Barcelona, segons els Mossos / CME

Fa pocs dies dos vianants van intentar aturar un lladre de rellotges que havia intentat robar un d'aquests objectes, per valor d'11.000 euros, a la cantonada de Gran Via amb Balmes. Tot i que finalment no es va poder emportar el rellotge, ell sí que es va escapar. Al cap de poca estona, el mateix dia, a mig juliol, un grup de lladres amb patinets, i tal com també va publicar ElCaso.cat, van robar dos rellotges al carrer de Provença, a la sortida d'un pàrquing públic. Els hi van robar un Rolex valorat en 20.000 euros i un Block d'uns 500 euros.

Al contrari que altres anys, abans de la pandèmia, els Mossos d'Esquadra no creuen que les bateries de lladres que actuen al centre de ciutat hagin vingut d'altres punts d'Europa a fer l'agost, com havia passat l'any 2019. Ara els investigadors dels Mossos creuen que els lladres són residents, la majoria molt joves i de nacionalitats concretes, del nord d'Àfrica, i que no dubten en fer servir la violència.

Preocupació internacional pels robatoris violents

Aquesta nova agressió contra turistes que visiten Barcelona ha despertat, de nou, la preocupació del cos diplomàtic a la ciutat per la crisi de seguretat.

En una conversa amb ElCaso.cat, el cònsol general del Pakistan a Barcelona, Imran Ali, ha assegurat que la situació és preocupant i que si bé no és només contra persones de nacionalitat pakistanesa, sí que s'ha notat un increment de robatoris aquest estiu contra turistes.

La víctima d'aquest robatori no va resultar ferit greu, tot i rebre una ganivetada a la mà, però Imran Ali destaca que el problema és la sensació d'inseguretat i les seqüeles que pot generar, psicològicament, un atac violent com el que va patir el seu compatriota aquest cap de setmana al passeig Marítim de Barcelona.

Tot i això, de moment, des del Consolat General a Barcelona no recomanen no visitar la capital de Catalunya, però sí que demanen extremar les precaucions i han posat a disposició dels turistes pakistanesos informació de seguretat.

Més diplomàtics preocupats per la inseguretat a Barcelona

No només Pakistan té una carpeta vermella sobre la taula amb la inseguretat que es viu al centre de Barcelona.

Una de les ambaixades que també ha alertat als seus compatriotes és la de França. En una publicació d'alerta a la seva pàgina web, el Ministeri d'Afers Estrangers del país gal avisa als turistes que han de visitar Barcelona que tinguin molt de compte amb els lladres.

"Els robatoris són nombrosos a les grans ciutats, fins i tot de vegades acompanyats de violència". I detallen que a la capital catalana s'ha registrat un "augment significatiu" d'aquest tipus d'assalts. I avisen als turistes francesos: "És important estar atents sobretot a les zones turístiques i al transport públic".

No només els veïns de Barcelona pateixen l'acció del descontrol de la capital de Catalunya -des de l'inici de 2021, més de 50 persones han hagut de ser hospitalitzades en ser atacades violentament en robatoris a Barcelona-, ara també la diplomàcia ha posat el crit al cel.